Η Zynga απολύει 5% του προσωπικού, σκοτώνει games και κλείνει γραφεία

by Stefanos Kofopoulos • On 24-10-2012 • AT 1:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Zynga απολύει 5% του προσωπικού, σκοτώνει games και κλείνει γραφεία

Άσχημα τα πράγματα για την Zynga, που εκτός από τις αποχωρήσεις στελεχών έχει πλέον να αντιμετωπίσει την ίδια την εταιρεία. Μία μέρα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία απολύει προσωπικό και κλείνει γραφεία.

Κατά την διάρκεια του iPad mini event η Zynga αποφάσισε να ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές ώστε να αντιμετωπίσει την άσχημα οικονομική κατάσταση. Η εταιρεία απολύει το 5% του προσωπικού, περίπου 100 full time εργαζομένους και παράλληλα προχωράει σε αναδιάρθρωση των σχέσεων με εξωτερικούς συνεργάτες.

Στην δύσκολη συγκυρία η εταιρεία κλείνει το γραφείο στην Βοστόνη και ήδη συζητά το κλείσιμο των γραφείων σε Ιαπωνία και Αγγλία. Μαζί με τις απολύσεις και το λουκέτο στα studio έρχονται και απώλειες σε παιχνίδια. Το The Ville θα κατεβάσει ρολά μαζί με 13 άλλα games που προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά χαρακτηρίστηκαν παλιά.

Η αγορά περιμένει αύριο άσχημα οικονομικά αποτελέσματα από τις επιδόσεις της Zynga στο τρίτο τρίμηνο του 2013. Η εταιρεία κάνει μάλλον ό,τι μπορεί για να διατηρηθεί στην ζωή και να δείξει στους επενδυτές ότι ακόμα το παλεύει και αντέχει.

Τους τελευταίους μήνες η Zynga έχει χάσει σημαντικά στελέχη από θέσεις κλειδιά. Παράλληλα οι αλλαγές που έκανε το Facebook για την προστασία των χρηστών από το spam, μείωσαν το “social effect” των εφαρμογών και άρα την γρήγορη εξάπλωση των games που κατασκευάζει η Zynga.

Αυτή την στιγμή η μετοχή της Zynga δέχεται σημαντικές πιέσεις καταγράφοντας απώλειες 5.1% κλείνοντας στα 2.2 δολάρια. Τον Μάρτιο 2012 η τιμή της μετοχής της Zynga βρισκόταν πάνω από τα 14.5 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons