Πονοκέφαλος για την Zynga, η εταιρεία του FarmVille χάνει στελέχη

by Stefanos Kofopoulos • On 18-09-2012 • AT 9:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Πονοκέφαλος για την Zynga, η εταιρεία του FarmVille χάνει στελέχη

Προβλήματα για την Zynga, την εταιρεία που έδωσε τον κόσμο το FarmVille και χάρισε στα γραφεία απεριόριστες ώρες χαμένης παραγωγικότητας αν όχι καυγάδες σε ζευγάρια που ξυπνούσαν αργά το βράδυ για να ποτίσουν τις φράουλες. Η Zynga μπήκε στο χρηματιστήριο, αγόρασε την Omgpop και το Draw Something, αλλά οικονομικά βρίσκεται υπό σημαντική πίεση.

Τον τελευταίο καιρό η Zynga χάνει μεγαλοστελέχη με γρήγορο ρυθμό. Συνολικά η εταιρεία έχει χάσει τους αντιπροέδρους Bill Mooney και Brian Birtwistle, ο John Schappert (COO), Mike Verdu (CCO) και τώρα τον Wilson Kriegel που είχε την θέση του Chief Revenue Office και ουσιαστικά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί οικονομικά την επιτυχία του Draw Something και όχι μόνο.

Τα προβλήματα της Zynga ίσως να μην σταματήσουν μόνο στο εσωτερικό της εταιρείας ή στην τιμή της μετοχής αλλά είναι πιθανό να επηρεάσουν και το Facebook. Με 3000 μηχανικούς να δουλεύουν να για μπορούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο να φυτεύουν φράουλες, να παίζουν πόκερ και να ζωγραφίζουν λέξεις η εταιρεία έχει να διαχειριστεί μια τεράστια βάση που όμως πρέπει να αποφέρει να αναμενόμενα κέρδη, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Δεδομένης της σχέσης Zynga και Facebook κάθε στραβοπάτημα της Zynga είναι πιθανό να φανεί άμεσα και στα λογιστικά του Facebook. Πρόσφατα το Facebook ανακοίνωσε ότι 15% του τζίρου προήλθε από την Zynga.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons