Ζώντας 28 ημέρες στη Virtual Reality

by Nikos Kaimakamis • On 06-12-2014 • AT 3:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

seeing i

Ένας Βρετανός καλλιτέχνης αποφάσισε να βάλει τον εαυτό του στην πλήρη απομόνωση και να ζήσει στην Virtual Reality για 28 ολόκληρες ημέρες. 

Ο Mark Farid δεν θα βγάλει το κράνος δυνητικής πραγματικότητας από το κεφάλι του για 28 συνεχόμενες ημέρες. Το κοινωνικό πείραμα ονομάζεται “Seeing I”, δηλαδή “Βλέποντας τον Εαυτό μου” και αντλεί χρηματοδότηση από το Kickstarter. Ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται απομονωμένος σε ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι, μία τουαλέτα και ένα ντους, ενώ θα παραμένει ορατός στο κοινό.

O Mark Farid θα φορά για 28 ημέρες, για 24 ώρες την ημέρα, ένα κράνος Virtual Reality, στο οποίο θα προβάλλονται εικόνες από τη ζωή κάποιου άλλου, ο οποίος θα φέρει το όνομα Other και θα είναι ένας εθελοντής που θα καταγράφει συνεχώς τη ζωή του, καθώς θα φορά ένα ζευγάρι γυαλιά με κάμερες προσαρμοσμένες πάνω τους και θα καταγράφουν τα πάντα.

Μία ομάδα υποστήριξης θα ετοιμάσει τα γεύματα του Mark Farid και όλο το υλικό για να μπορέσει να βγάλει εις πέρας το παράδοξο αυτό εγχείρημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Farid δεν θα έχει ακουστική επαφή με το περιβάλλον του, καθώς θα φορά ειδικά ακουστικά στα αυτιά του, όπου θα ακούει τους ήχους από την καταγραφή της ζωής του Other. Το όλο Project αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2015 αφότου καλύψει το κόστος του από το Kickstarter.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons