Υψηλές πωλήσεις smartphones σε Μ.Ανατολή και Αφρική

by Nikos Kaimakamis • On 09-01-2016 • AT 10:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

smartphone-users-02

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015, οι πωλήσεις smartphones στη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 31%. 

Η αύξηση αυτή είναι αξιοσημείωτη, αφού είναι σχεδόν τριπλάσια από εκείνη που σημειώνουν οι πωλήσεις smartphones σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η πιο εμπορική μάρκα στις περιοχές αυτές είναι η Samsung, με μερίδιο αγοράς 41,1%, ενώ την ακολουθεί η Huawei με μερίδιο αγοράς 9,3%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ένας αφρικανικός κατασκευαστής smartphones, η Tecno, στην τέταρτη είναι η TCL-Alcatel, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει η Apple.

Οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής ενδιαφέρονται για την υψηλή τεχνολογία, καθώς τα μισά κινητά που πωλούνται εκεί είναι smartphones, ενώ το ένα τρίτο από αυτά υποστηρίζουν συνδεσιμότητα LTE. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ανοίξει τις πύλες τους δύο Apple Stores. Στα καταστήματα αυτά, σύμφωνα με το Phone Arena, συρρέουν καταναλωτές από την Ινδία που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο μοντέλο του iPhone σε χαμηλότερη τιμή από την χώρα τους.

Το μερίδιο των Windows Phones δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Αφρική, στοιχείο που φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της η Microsoft, καθώς θέλει να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτές τις αγορές.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons