Υψηλές φαίνονται οι πωλήσεις του νέου iPhone

by Nikos Kaimakamis • On 27-01-2015 • AT 1:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iPhone-6-iPhone-6-Plus-Photos

Τόσο το iPhone 6 όσο και το iPhone 6 Plus δείχνουν να σημειώνουν υψηλές πωλήσεις σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς smartphones. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για περισσότερες πωλήσεις από όσες υπολογίζουν ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις, παρόλο που η Apple δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία από τις πωλήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Τα νούμερα που εμφανίζονται στις σχετικές αναλύσεις είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς γίνεται λόγος για πωλήσεις 69 εκατομμυρίων iPhone κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, στοιχείο που ξεπερνά όλες τις εκτιμήσεις πωλήσεων για το smartphone της Apple. Μάλιστα, υπάρχουν αναλυτές που κάνουν λόγο για ενδεχόμενες πωλήσεις 73 εκατομμυρίων μονάδων, στοιχείο που εντυπωσιάζει.

Μεταφράζοντας τις πωλήσεις αυτές σε οικονομικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι από τις πωλήσεις αυτές η Apple θα έχει έσοδα της τάξης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ στη δεδομένη περίοδο. Για συγκριτικούς λόγους, η Google για την ίδια χρονική περίοδο είχε έσοδα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από τις εκτιμώμενες πωλήσεις, υπολογίζεται ότι τα 42 εκατομμύρια θα είναι iPhone 6 και τα 16 εκατομμύρια κομμάτια θα ανήκουν σε iPhone 6 Plus.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που θα προκύψει εάν οι προβλέψεις αυτές αποδειχθούν αληθείς είναι ότι η Samsung μπορεί να χάσει τη θέση της ως ο κορυφαίος σε πωλήσεις κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, με την Apple να αποκτά την πρωτοκαθεδρία. Η Samsung βλέπει τα μερίδιά της να συρρικνώνονται σταθερά από το 34% το 2013 στο 25% κατά τη διάρκεια του 2014.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons