Υποχρεωτική η δήλωση drones στις ΗΠΑ

by Nikos Kaimakamis • On 29-12-2015 • AT 11:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

drones

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ζητά από τους κατόχους drones να τα δηλώνουν υποχρεωτικά, προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα. 

Από τις 21 Δεκεμβρίου 2015 και έπειτα, η υπηρεσία καλεί όλους τους κατόχους drones να τα καταχωρίσουν, με τελική διορία την 19η Φεβρουαρίου 2016. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τα drones θα πρέπει να είναι δηλωμένα πριν από την πρώτη πτήση τους έξω. Η αρμόδια Αρχή τονίζει ότι τα drones μπορεί να μοιάζουν με gadgets και παιχνίδια, αλλά είναι κανονικά ιπτάμενα αντικείμενα και όλοι όσοι τα χειρίζονται έχουν μεγάλη ευθύνη για την πτήση τους.

Όσοι είναι κάτω από την ηλικία των 13 ετών μπορούν να εγγράφουν το drone τους με ένα web εργαλείο, ενώ οι Αρχές τονίζουν ότι πιθανές παραβάσεις του Νόμου μπορούν να έχουν σοβαρές ποινές για όσους δεν έχουν δηλώσει τα drones που εμπλέκονται σε αυτές. Οι κάτοχοι drones στις ΗΠΑ αρκεί να δηλώσουν μία φορά το gadget τους και έπειτα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο αριθμό για όλες τις συσκευές τους. Η καταχώριση των drones έχει νομική ισχύ για τρία έτη στην Αμερική.

Αναλυτές εκτιμούν ότι παρόμοια νομοθεσία θα εμφανιστεί και στο Δίκαιο και άλλων χωρών στο κοντινό μέλλον, χωρίς να αποκλείεται να δούμε και κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons