Υποχρεωτικά τα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα στην Ευρώπη

by Nikos Kaimakamis • On 02-05-2018 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Όλοι οι πολίτες στην Ευρώπη θα πρέπει να έχουν ταυτότητες με αποθηκευμένα τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σε ψηφιακή μορφή. 

Η Κομισιόν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, φαίνεται ότι θέλει να απαλλαγεί μια για πάντα από τις έντυπες μορφές αρχειοθέτησης των δακτυλικών αποτυπωμάτων των πολιτών της, με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, στοιχείο που αναμένεται να εγείρει αρκετές αντιδράσεις σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου γίνεται αρκετή συζήτηση για το θέμα της καταγραφής των προσωπικών δεδομένων.

Η κατάσταση στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα είναι διαφορετική, αφού οι νέες ταυτότητες των πολιτών που έχουν ήδη παρουσιαστεί στο κοινό θα φέρουν ένα ειδικό chip, μέσα στο οποίο θα είναι αποθηκευμένα τα δακτυλικά αποτυπώματα σε ψηφιακή μορφή.

Η Ευρώπη δεν πρόκειται να πιέσει όλα τα κράτη μέλη να κάνουν χρήση νέων ταυτοτήτων, αλλά όσες χώρες ακολουθήσουν αυτή την πρακτική θα πρέπει να έχουν σε ψηφιακή μορφή δύο τύπους δεδομένων: ψηφιακό αντίγραφο των δακτυλικών αποτυπωμάτων και μία εικόνα του προσώπου του κατόχου της κάθε κάρτας. Οι νέες ταυτότητες δεν θα πρέπει να έχουν ισχύ μεγαλύτερη των 10 ετών.

Η ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι περίπου 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες έχουν δελτία ταυτότητας που δεν μπορούν να αναγνωστούν από μηχανήματα και καλό θα ήταν να αλλάξουν με νέου τύπου έγγραφα. Στη χώρα μας αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons