Υποστήριξη οθονών με αναγνώριση πίεσης στο Android N

by George Polyzos • On 18-04-2016 • AT 12:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Apple_iPhone_6s_Plus_155746794_HDR

Η Google φέρεται να εργάζεται στην προσθήκη υποστήριξης οθονών με αναγνώριση πίεσης στο μελλοντικό της λειτουργικό σύστημα Android N.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge η κίνηση αυτή της Google έρχεται μετά από απαίτηση των κατασκευαστών που ήθελαν να ενσωματώσουν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στις μελλοντικές συσκευές τους.

Με την υποστήριξη της εν λόγω λειτουργίας κατευθείαν από το λειτουργικό σύστημα οι κατασκευαστές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν σε δικές τους τεχνολογικές λύσεις, ενώ επιπλέον θα παρέχεται καλύτερη υποστήριξη στις εφαρμογές που αναπτύσσονται από τρίτους developers.

Επιπλέον, το Android N θα παρέχει πρόσθετη υποστήριξη για την τεχνολογία virtual reality. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ars Technica, η δεύτερη έκδοση Android N Developer Preview περιλαμβάνει αναφορές στις εφαρμογές VR Listener και VR Helper, όπως επίσης και προειδοποιήσεις προς τους χρήστες ότι οποιαδήποτε από τις παραπάνω εφαρμογές «θα είναι σε θέση να τρέξει όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές σε λειτουργία εικονικής πραγματικότητας».

google-cardboard-android-vr

Το δημοσίευμα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά στην ουσία επιβεβαιώνει προγενέστερο δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Google εργάζεται σε αλλαγές στο Android που θα του επιτρέψουν να λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό με VR συσκευές.

Άλλωστε στο ίδιο δημοσίευμα γινόταν λόγος για την ανάπτυξη εκ μέρους της Google ενός VR headset συμβατού με smartphone το οποίο θα ερχόταν σαν συνέχεια του Cardboard και το οποίο ενδέχεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O τον επόμενο μήνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons