Υποστήριξη Vulkan API από το Android της Google

by Nikos Kaimakamis • On 17-08-2015 • AT 9:40 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Vulkan

Μπορεί οι ειδήσεις για την Google να στρέφονται σε άλλους τομείς τελευταία, αλλά το οικοσύστημα των Android συσκευών ετοιμάζεται για μια μεγάλη αλλαγή. 

Το Android της Google θα μπορεί να υποστηρίζει τα γραφικά Vulkan, ενός 3D graphics API που έχει αναπτυχθεί από το OpenGL. Αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει στους developers μεγαλύτερες δυνατότητες ελέγχου στο πώς θα συμπεριφέρονται τα παιχνίδια και τα προγράμματά τους στην οθόνη μίας Android συσκευής. Ουσιαστικά, το νέο εργαλείο δίνει μεγαλύτερο έλεγχο του hardware στον δημιουργό μίας εφαρμογής.

Ένα άλλο πλεονέκτημα από την υποστήριξη του Vulkan API είναι το γεγονός ότι εξαλείφεται το φαινόμενο υπερβολικής καθυστέρησης από το CPU, στην προσπάθειά του να εντοπίσει τον κατάλληλο driver για τα γραφικά, με αποτέλεσμα οι gaming και άλλες εφαρμογές να μπορούν να εκτελούνται ομαλά.

Σύμφωνα με την Khronos που αναπτύσσει το Vulkan API και η οποία έχει την υποστήριξη της Google, σύντομα αυτό θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες πλατφόρμες πλην του Android, όπως είναι το Steam OS, τα Tizen, Ubuntu και άλλες διανομές του Linux.

Οι απαιτήσεις του Vulkan API σε hardware δείχνουν ότι μάλλον δεν θα υποστηρίζεται από το Android M, καθώς για να το εκμεταλλευτεί μία συσκευή θα πρέπει να έχει επεξεργαστή NVIDIA Tegra K1 ή Qualcomm Adreno 400 series GPU.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons