Υποστήριξη βίντεο 360 μοιρών από τον VLC media player

by Nikos Kaimakamis • On 28-11-2016 • AT 11:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

vlc-media-player

Ο VLC είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς media players για διάφορες συσκευές, ο οποίος αποκτά πλέον και τη δυνατότητα προβολής βίντεο 360 μοιρών. 

Η VideoLAN, η εταιρεία που έχει αναπτύξει τον VLC player που υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα format περιεχομένου κινούμενης εικόνας και ήχου, ξεκίνησε τη διάθεση μίας έκδοσης technical preview του προγράμματος που θα επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο 360 μοιρών σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows και Mac. Για το σκοπό της προσθήκης αυτής της λειτουργίας, η VideoLAN σημειώνει ότι έχει έρθει σε συνεργασία με την Giroptic, μία εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή καμερών για το Virtual Reality.

Στην έκδοση VLC 3.0 θα υπάρχει η πλήρης υποστήριξη για βίντεο 360 μοιρών, ενώ η παρούσα δοκιμαστική έκδοση ενδέχεται να αντιμετωπίζει μερικά μικροπροβλήματα και bugs, σύμφωνα με τους δημιουργούς της. Τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Slashgear, θα ξεκινήσει να διατίθεται και η έκδοση του VLC για τα κράνη εικονικής πραγματικότητας, όπως είναι τα Oculus Rift, HTC Vive και το Google Daydream. Θα ακολουθήσουν και οι mobile εκδόσεις της εφαρμογής, με το Android να είναι εκείνο που θα έχει στη διάθεσή του πρώτα την εξελιγμένη εφαρμογή. Αρχικά, θα μπορεί κανείς να εγκαταστήσει το VLC player της νέας γενιάς στα smartphones που υποστηρίζουν το Google Daydream, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Slashgear.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons