Υποστήριξη βίντεο και εικόνων 360 μοιρών από το WordPress

by Nikos Kaimakamis • On 16-12-2016 • AT 3:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

wordpress-code

To WordPress, μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες blogging ξεκινά να υποστηρίζει βίντεο και φωτογραφίες 360 μοιρών. 

Τις εικόνες και τα βίντεο 360 μοιρών στο WordPress θα μπορεί κανείς να τα δει στο desktop, σε mobile συσκευές, αλλά και μέσα από ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας. Είναι προφανές ότι η εμπειρία θέασης του περιεχομένου αυτού δεν θα είναι η ίδια ανάλογα με τη συσκευή από την οποία το βλέπει κανείς.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του desktop, θα πρέπει να γίνει κλικ πάνω στην εικόνα για να την εξερευνήσει σε όλη της την έκταση ο χρήστης. Με ένα κράνος VR, αντίστοιχα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο θεατής είναι να στρέψει το κεφάλι του και η εικόνα ή το βίντεο θα ανταποκριθεί.

vr-world-wordpress

Στην περίπτωση ενός smartphone ή μίας mobile συσκευής, η εικόνα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις εντολές που δίνει το γυροσκόπιο, το οποίο αντιλαμβάνεται την κίνηση του πλαισίου της συσκευής. Εάν το smartphone είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα κράνος VR, τότε η εμπειρία θα είναι όμοια με όλες τις άλλες εφαρμογές Virtual Reality, όπου ρόλο θα παίζει το πού έχει στραμμένο το κεφάλι του ο χρήστης.

Το WordPress βασίζεται στο εργαλείο ανοιχτού λογισμικού WebVR για να δώσει στους browsers τη δυνατότητα να προβάλλουν το περιεχόμενο 360 μοιρών. Το σημαντικό είναι ότι σε sites του WordPress μπαίνουν κάθε μήνα περισσότεροι από 409 εκατομμύρια viewers, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο πεδίο του περιεχομένου Virtual Reality.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons