Υποκλοπή στοιχείων 2,5 εκατομμυρίων κατόχων Xbox 360 και PSP

by Nikos Kaimakamis • On 02-02-2017 • AT 12:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Σύμφωνα με το CNET, τα στοιχεία από 2.5 εκατομμύρια κατόχους Xbox της Microsoft και PSP της Sony έχουν υποκλαπεί από hackers. 

Τα στοιχεία αφορούν σε χρήστες Xbox 360 και Sony PSP, των οποίων τα στοιχεία από τους online λογαριασμούς τους είχαν πέσει θύμα υποκλοπής των hackers τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και οικονομικά στοιχεία των χρηστών, επομένως καλό θα ήταν όλοι οι χρήστες να κάνουν έναν έλεγχο για το εάν έχουν παραβιαστεί οι λογαριασμοί τους μέσω του website haveibeenpwned.com, στο οποίο μπορούν να βάλουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους και να δουν εάν έχουν πέσει θύμα παραβίασης.

Η καθυστέρηση στην ενημέρωση για την επίθεση στους λογαριασμούς των gamers δεν είναι μία δικαιολογία να μην εξετάσει κανείς τον λογαριασμό τους. Καλό θα ήταν, πάντως, όλοι να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και εννοείται ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται χρήση του ίδιου password για πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς, ειδικά εάν αυτοί περιέχουν και οικονομικά στοιχεία, όπως γίνεται στην περίπτωση των λογαριασμών των κατόχων μίας κονσόλας Xbox 360 της Microsoft, ή ενός Sony Playstation Portable.

Οι 2,5 εκατομμύρια λογαριασμοί που έπεσαν θύμα hacking ανήκουν σε ISO forum, σύμφωνα με το SC Magazine.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons