Υπηρεσία ενημέρωσης αυτόνομων οχημάτων από την Bosch

by Nikos Kaimakamis • On 21-08-2018 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H Bosch δημιούργησε μία υπηρεσία προειδοποίησης και ενημέρωσης αυτόνομα κινούμενων οχημάτων για τις πραγματικές συνθήκες στο δρόμο. 

Η υπηρεσία της Bosch αντλεί πληροφορίες για τον καιρό που επικρατεί σε δρόμους όπου κινούνται τα οχήματα χωρίς οδηγό και τροφοδοτεί με αυτές το λογισμικό των συνδεδεμένων οχημάτων προκειμένου να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για ασφαλή μετακίνηση. Τα δεδομένα προέρχονται από τη φινλανδική υπηρεσία πρόβλεψης καιρού Foreca, σύμφωνα με το Engadget, με απώτερο στόχο της υπηρεσίας να είναι η μεταφορά του ελέγχου στον επιβάτη ή τον οδηγό, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου. Προφανώς, η δυνατότητα αυτή δεν ισχύει για αυτόνομα οχήματα βαθμού 4 ή 5, τα οποία κινούνται απολύτως αυτόνομα και δεν διαθέτουν χειριστήρια για άνθρωπο οδηγό.

Το πλάνο της Bosch είναι να κάνει την έναρξη της διάθεσης της υπηρεσίας αυτής από το 2020 και έπειτα. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Bosch, η υπηρεσία δεν θα βασίζεται μόνο στα δεδομένα καιρού από τη Foreca, καθώς σε δεύτερο στάδιο θα αντλεί και τα δεδομένα από την ίδια την κίνηση των αυτοκινήτων τα οποία και θα μπορούν να στέλνονται από το ένα όχημα στο άλλο μέσω εκείνης. Η τεχνολογία της Bosch εκτιμάται ότι θα βρει αρκετές χρήσεις και εφαρμογές στο μέλλον.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons