Υψηλά τα κέρδη του μουσικού Streaming

by Nikos Kaimakamis • On 25-04-2016 • AT 12:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

music-streaming

To Streaming ψηφιακής μουσικής φαίνεται πως είναι μία κερδοφόρα δραστηριότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IFPI. 

H διανομή ψηφιακής μουσικής μέσω του online streaming φέρνει περισσότερα έσοδα σε σχέση με την κυκλοφορία μουσικής με φυσικά μέσα, όπως είναι οι δίσκοι βινυλίου και τα CD. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IFPI που αναφέρει το Engadget, το μουσικό streaming από μόνο του αντιστοιχεί σε ποσοστό 45% όλων των αγοραπωλησιών μουσικής που έχουν γίνει το 2015. Στις ΗΠΑ, ήδη έχει ανακοινωθεί από την RIAA ότι οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής είναι μεγαλύτερες από εκείνες των φυσικών μέσων.

Η αξία των πωλήσεων ψηφιακής μουσικής φτάνει πλέον τα 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόλο το σκηνικό ευημερίας που σκιαγραφείται, τονίζεται από ποικίλες πηγές το χάσμα που υπάρχει σε σχέση με τα κέρδη που προκύπτουν από το μουσικό streaming και τα χρήματα που πηγαίνουν στους πραγματικούς δημιουργούς. Υπάρχουν πολλές σελίδες που ακολουθούν άλλη πολιτική από υπηρεσίες όπως το Spotify, επιτρέποντας σε διάφορους χρήστες τους το uploading μουσικής για να ακούσουν οι άλλοι, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τον δημιουργό.

Αναμφίβολα, το πεδίο του μουσικού streaming είναι ένας ευρέως διαδεδομένος τρόπος διάδοσης μουσικής το οποίο έχει μέλλον μπροστά του και για πολλούς θεωρείται ως η μόνη αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της μουσικής πειρατείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons