Υπηρεσία κοινής χρήσης οχήματος από την Mercedes-Benz

by Nikos Kaimakamis • On 30-04-2017 • AT 11:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Ποιος είναι αυτός που θα αρνηθεί μία θέση στο πολυτελές σαλόνι μίας Mercedes-Benz; Με την υπηρεσία Croove αυτό είναι εφικτό. 

Η Mercedes-Benz είχε παρουσιάσει την υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων Croove, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία επέτρεπε σε κατόχους των οχημάτων της να τα νοικιάζουν για σύντομο χρονικό διάστημα στο Μόναχο της Γερμανίας. Η δοκιμαστική εφαρμογή στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, σύμφωνα με το TechCrunch, και τώρα το σχέδιο περνά στην επόμενη φάση του, η οποία περιλαμβάνει την επέκταση της χρήσης του στο Βερολίνο και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Το Croove λειτουργεί πάνω στη βάση του peer to peer, όπου οι χρήστες συνεννοούνται για το σημείο παραλαβής και παράδοσης του κάθε οχήματος, ενώ όλες οι επαφές γίνονται μέσα από μία mobile εφαρμογή. Υπάρχουν επιλογές για επί πληρωμή παράδοση του οχήματος από τον έναν χρήστη στο χώρο του άλλου, ενώ η υπηρεσία δεν επεμβαίνει στο θέμα της αμοιβής που ζητά ο κάθε χρήστης για την ενοικίαση του οχήματός του.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, το Croove είναι ένα πρώτο βήμα για την εφαρμογή μίας μεθόδου ενοικίασης αυτόνομα κινούμενων οχημάτων που θα μπορούν να έρχονται στο σημείο που θέλει ο χρήστης στο απώτερο μέλλον. Η μέχρι στιγμής επιτυχία της σημαίνει ότι είναι εφικτή η χρήση της ως πλατφόρμα του μέλλοντος.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons