Το YouTube κόβει τα premium video στην Αγγλία

by Stefanos Kofopoulos • On 10-03-2009 • AT 3:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

YouTube UK

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι πολύπλοκη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για μουσικά βίντεο και το YouTube. Πολλές φορές τα δικαιώματα του video clip ως εικόνα ανήκουν στην δισκογραφική εταιρεία ενώ τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής και οι στίχων διαχειρίζονται από τρίτους. Ένας τέτοιος φορέας έχει αναλάβει την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων στην Αγγλία και έχει συμφωνήσει με το YouTube για τους όρους χρήσης και φυσικά το κόστος. Δυστυχώς το Performing Rights Society for Music και το YouTube έχουν φτάσει σε αδιέξοδο γιατί η συμφωνία που είχαν μέχρι πρόσφατα έληξε. Το PRS ζητάει σημαντικά μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, σύμφωνα πάντα με το YouTube, κάτι που ο μεγαλύτερο βίντεο site του πλανήτη αρνείται να πληρώσει γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αλλά μέχρι να βρεθεί λύση το YouTube αποφάσισε να κατεβάσει όλα τα premium video στην Αγγλία. Αυτό σημαίνει οτι από εχθές και πιθανότατα για τις επόμενες 1-2 μέρες όλο το περιεχόμενο γνωστών καλλιτεχνών απλά θα εξαφανιστεί.

Μέρος της επίσημης εκδοχής από την πλευρά του YouTube αναφέρει: “We’re still working with PRS for Music in an effort to reach mutually acceptable terms for a new license, but until we do so we will be blocking premium music videos in the UK that have been supplied or claimed by record labels. This was a painful decision, and we know the significant disappointment it will cause within the UK. And to be clear, this is not an issue with the record labels, with most of whom we have strong relationships.”

Είναι ξεκάθαρο οτι το YouTube δηλώνει οτι δεν θέλουμε να το κάνουμε αλλά αναγκαζόμαστε γιατί με τις 3 από τις 4 μεγάλες δισκογραφικές του πλανήτη τα έχουμε βρει, τώρα όμως φταίνε άλλοι για ό,τι συμβαίνει. Επίδειξη ισχύος και δυνάμεων, ειδικά μετά τα νέα των 100.000.000 θεατών μόνο στην Αμερική για τον Ιανουάριο 2009.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons