35 ώρες βίντεο στο YouTube για κάθε λεπτό του πραγματικού χρόνου

by Stefanos Kofopoulos • On 11-11-2010 • AT 8:53 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

35 ώρες βίντεο στο YouTube για κάθε λεπτό του πραγματικού χρόνου, ποιός χρειάζεται το cinema

Πέρασαν 7 μήνες από την ημέρα που το YouTube ανακοίνωσε το upload 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό πραγματικού χρόνου. Εικόνες και γεγονότα μιας ολόκληρης ημέρας από όλο τον πλανήτη μπορούσαν να συμπυκνωθούν σε 1 μόλις λεπτό. Αν αυτό ήταν κατόρθωμα τί θα λέγατε αν το YouTube ανακοίνωνε ότι οι 24 ώρες βίντεο έγιναν 35 ώρες και εξακολοθούν να χωράνε στο ίδιο λεπτό της ώρας;

Το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί το YouTube ανακοίνωσε ακριβώς αυτό. Κάθε 60 δευτερόλεπτα οι servers του Google δέχονται βίντεο διάρκειας 1,5 ημέρας περίπου. Σκεφτείτε για μια στιγμή πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα αυτό, αναλογιστείτε τον τεράστιο όγκο δεδομένων, την συμβολή των κινητών τηλεφώνων και των φθηνών λύσεων κάμερας τύπου Flip/Bloggie/Kodak, του wireless broadband και των φθηνότερων broadband συνδέσεων.

Μπορεί οι 35 ώρες βίντεο να κατακλύζονται από σκυλάκια που τραγουδάνε με το iPad μέχρι δωρεάν λύσεις για βελτίωση της παραγωγικότητας και άλλα παρόμοια χαριτωμένα, ενδιαφέροντα ή ανούσια θέματα, η σημασία του επιτεύγματος όμως είναι συγκλονιστική για δύο λόγους.

Είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα μπορεί να εκφράζεται τόσο άμεσα, τόσο φθηνά και με τόσο φυσικό τρόπο όσο ποτέ άλλοτε. Είναι επίσης σίγουρο ότι ανάμεσα στις 35 ώρες βίντεο upload για κάθε λεπτό της πραγματικής ώρας, ο επόμενος Steven Spielberg και Ingmar Bergman είναι μόλις ένα κλικ μακρυά από την προσφορά στην τέχνη και την ανθρωπότητα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεχρι που μπορει να φτασει ομως αυτο το πραγμα? Μιλαμε για τεραστιες χωρητικοτητες…

    • Προς το παρόν δεν έχει ταβάνι, ειδικά για μια εταιρεία σαν το Google / YouTube. Οι χωρητικότητες των δίσκων αυξάνονται, οι τιμές μειώνονται. Τι καλύτερο; Το μόνο εμπόδιο είναι η φυσική που θα περιορίσει τους κατασκευαστές αποθηκευτικών μέσων σε επίπεδο RAM αλλά και δίσκων

Top

Show Buttons
Hide Buttons