Τί περιμένετε από το iPhone OS 3.1;

by Stefanos Kofopoulos • On 28-08-2009 • AT 1:57 pm • 19 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

iphone jailbreak custom theme

Η νέα έκδοση του iPhone OS 3.1 βρίσκεται ήδη στην beta 3 φάση και είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί σε μερικές μέρες στο event που διοργανώνει η Apple αρχές Σεπτεμβρίου. Βελτιώσεις στα σημεία για ακόμα μια φορά με καλύτερο copy&paste, ενεργοποιημένα MMS by default, καλύτερη επεξεργασία βίντεο, γρηγορότερο boot, voice commands με Bluetooth κλπ.

Όλα αυτά είναι καλά και βελτιώνουν σημαντικά την λειτουργία του iPhone και του iPhone OS 3.1 για συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών που μπορεί να αριθμούν χιλιάδες ανά περίπτωση. Θα ήθελα όμως να δω από την Apple την δυνατότητα για skins ή themes ή όπως αλλιώς θα το ονομάσει. Θέλω να έχω την δυνατότητα παραμετροποίησης της εμφάνισης του iPhone χωρίς να χρειαστεί να το κάνω jailbreak και να χρησιμοποιήσω Cydia. Θέλω να έχω την δυνατότητα να επιλέγω το δικό μου background ανά οθόνη ή να μπορώ να επιλέξω ένα background εκτός από την περίπτωση που το iPhone είναι κλειδωμένο.

Νομίζω ότι το screenshot είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για τις δυνατότητες του iPhone και της jailbreak κοινότητας αλλά παράλληλα δείχνει τα στεγανά που θέτει η Apple. Τί περιμένετε από το iPhone OS 3.1 ;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλα μιλάμε το συγκεκριμένο theme δεν παιζεται

 2. Να φτιάξουν το ενοχλητικότατο battery drain bug που μας έχει τσακίσει!!!

  Και συμβαίνει σε αρκετά (αν όχι σε όλα): 2G, 3G, jailbroken αλλά και μη….

  Κρίμα τόσο ωραίες δυνατότητες (όπως αυτές που ενσωματώθηκαν στην 3.0) να πάνε χαμένες και να χαλάνε την τελική αίσθηση (με το να φορτίζεις κάθε μέρα και να μην ξέρεις ακόμα και αν θα βγάλεις τη μέρα η θα ξεμείνεις….)!!!

  Οι υπόλοιπες δυνατότητες καλοδεχούμενες, αλλά προσωπικά πιστεύω bug fixing πρώτα!! ;-)

  • Νομίζω ότι αυτό δεν είναι bug αλλά ο σχεδιασμός του τηλεφώνου και τι προσφέρει. Γρηγορότερος επεξεγαστής, μεγάλη οθόνη, πολλά chipsets κλπ. Νομίζω επίσης ότι το iPhone έχει σχεδιαστεί καθαρά για χρήση στην Αμερική και απλά βγήκε στην Ευρώπη για να φέρει έσοδα στην Apple.

   Δύο παραδείγματα που πρόσεξα στο San Francisco είναι τα εξής: οι Αμερινακοί εκεί μιλάνε λίγο στο τηλέφωνο και πολύ βασικά. Το κομμάτι του έλα τι κανεις, πως είσαι, όλα καλά ξεπετιέται σε μερικά δευτερόλεπτα και μετά προχωράνε στο ζουμί της κουβέντα για μερικά λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση με το proximity sensor η οθόνη είναι κλειστή.

   Στην Ευρώπη νομίζω ότι μιλάμε πιο πολύ και είμαι σίγουρος οτι χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερος τα SMS. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη μένει ανοιχτή περισσότερο και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, το WiFi είναι λιγότερο διαδεδομένο εδώ κάτι που σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς 3G που νομίζω ότι καταναλώνει περισσότερο ρεύμα.

   Όχι πως οι Αμερικανοί δεν έχουν παράπονα από την μπαταρία του iPhone. Για μένα το ενοχλητικό είναι αυτό που αναφέρεις, δηλαδή το άγχος ότι μπορεί να μην βγάλεις την μέρα επειδή έτυχε να μην βρεθεί στο σπίτι για να το φορτίσεις. Η μόνη κομψή λύση που έχω βρει είναι επιπλέον μπαταρία από την kensington

   • Συγγνώμη φίλε Titana, αλλά δεν είναι θέμα ούτε proximity sensor, ούτε 3G, ούτε WiFi, ούτε τίποτα… Όλα αυτά τα λέω συγκρινοντας την 3.0 FW version με προηγούμενες (2.x – δε θυμάμαι καν ποια είχε επάνω όταν το πήρα)… Το ίδιο παρατήρησαν και 2 άλλοι φίλοι (το σύνολο 3 συσκευές, μία 2G JB και δύο 3G χωρίς JB)… Επίσης, δεν είναι τυχαίο που το έχουν παρατηρήσει πάρα μα πάρα πολλά άτομα στο Internet (έχουν βουήξει τα forums και τα blogs!)… Θέλω να καταλήξω ότι αν το κινητό κυκλοφορούσε με την 3.0 εξαρχής (και δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης) θα λέγαμε ok αυτό είναι, αλλά όταν το συγκρίνεις με την προηγούμενη και σχεδόν όλοι μετά το update παραπονιούνται, ε σόρρυ αλλά είναι bug! :)

    Θέλεις τα push notifications, θες κάτι άλλο να φταίει και δεν κρατάει πλέον καθόλου; Να το δεχτώ… αλλά η Apple δεν είπε, ξέρεις μη βάζεις την 3.0 αν δεν χρειάζεσαι τα push notifications, γιατί η μπαταρία σου θα γίνει χώμα… Άφησε τον κόσμο να πιστεύει ότι τίποτα δε θα αλλάξει προς το χειρότερο.. άρα είναι bug!! Δεν ξέρω αν πιάνεις το συλλογισμό μου…. :)

 3. 16GB White. Το πήρα χθές και όπως είναι φυσικό – πρώτη μου φορά ώς iphone user – ενθουσιάστηκα!
  Καταπληκτική συσκευή με φοβερή αίσθηση ειδικά όταν σερφάρεις – επικοινωνείς στο internet.

  Παρ’ όλα αυτά, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Titana ειδικά σε κάτι που είχε πει σε παλιότερο post: Η Apple σου προσφέρει ενα εξαιρετικά απλό στην χρήση πακέτο, γρήγορο, εντυπωσιακό για τους περισσότερους εκεί έξω. Όμως, γι αυτούς που θέλουν να την “ψάξουν” λίγο παραπάνω, για τους geeks κλπ, χωρίς να κάνουν διάφορες “μαϊμουδιές” και σπασίματα, τι γίνεται?

  Πράγματι, η δυνατότητα παραμετροποίησης της εμφάνισης του iphone απουσιάζει μεγαλοπρεπώς! Επιτρέπεται σ’ ενα “εργαλείο” όπως το iphone να μην υποστηρίζει μια αυτονόητη, πιστεύω, λειτουργία? Γιατί να λείπουν οι αναφορές παράδοσης μηνυμάτων..

  Μένει λοιπόν, να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη για το επόμενο keynote της εταιρίας. Ίσως η Apple να έχει κάποιο λόγο – σχέδιο, για όλα τα παραπάνω που προβληματίζουν τους users…Ελπίζω κάποια τουλάχιστον να διορθωθούν !

 4. να ανοίξει επιθέλους το bluetooth …και επίσης απ ότι έχω καταλάβει το 3gs έχει FM tuner το οποίο το έχει κλειστό εεε αν το έχει καλο θα ήταν να μπορούμε να το αξιοποιήσουμε …και τέλος θέλω multitasking δεν γίνεται να έχεις ανοιχτή την turn-by-turn εφαρμογή gps και κάθε φορά που σε παίρνει κάποιος τηλ να πρέπει να την ανοίγεις απ τήν αρχή ,σε επιπεδο πόλης έχεις σίγουρα χαθει!!!

  • Νομίζω ότι το Bluetooth θα ανοίξει σύντομα, ίσως και σε αυτό το release αλλά όχι πλήρως ώστε να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

   Δεν ξέρω αν έχει FM transceiver ικανό για κανονική λήψη σήματος. Το 3GS χρησιμοποιεί FM για να μιλάει στα Nike+ παπούτσια ναι αλλά μιλάμε για απόσταση ιδιαίτερα μικρή.

   Για το multitasking η Apple έχει δηλώσει ότι τα background apps καταναλώνουν πολύ ρεύμα και δεν θέλουν να μειωθεί ακόμα περισσότερο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας

 5. Δεν πιστεύω πως η Apple πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει themes. Εδώ δεν γίνεται στο Mac OS X, θα το κάνουν στο iPhone;

 6. Το Bluetooth ας μην το σκεφτόμαστε. Μόνο σε Jailbreak τηλέφωνα θα υπάρχει. Μέχρι στιγμής υπάρχει το PhotoShare με το οποίο μπορείτε να στείλετε εικόνες από iPhone σε iPhone ενώ μελλοντικά θα προστεθεί και δυνατότητα αποστολής βίντεο. Όπως είπε και η ίδια η εταιρία μπορεί να το κάνει να στέλνει και σε άλλα τηλέφωνα αλλά να στέλνει και άλλα αρχεία ωστόσο η Apple δεν το επιτρέπει αυτό. Βλέπεις στην μέση είναι ένα iTunes με τόσα τραγούδια και για αυτό δεν το βγάζει. Όπως είπα και πιο πάνω η δυνατότητα υπάρχει, η Apple δεν το επιτρέπει ;)

  Για το multitasking όντως χρειάζεται κάτι αλλά αυτό που λες για την εφαρμογή δεν ισχύει. Την λειτουργία Push Notifications είχαν λόγο που την έβαλα στην 3.0, έτσι ώστε όταν σε παίρνει κάποιος τηλέφωνο η εφαρμογή να μένει ανοιχτή και να μιλάς στο τηλέφωνο. Το ότι εσύ έκλεισες τα notifications για αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας δεν φταίει ούτε το πρόγραμμα ούτε η Apple.

  Παιδιά η Apple μπορεί να τα κάνει όλα αυτά αλλά για κάποιους δικούς της λόγους δεν το κάνει. Θέλει το λειτουργικό της να είναι σταθερό και χωρίς bugs, δηλαδή θα προτιμούσατε ένα N97 π.χ.? Δεν το νομίζω. Ο σκοπός της Apple είναι να δημιουργήσει αυτό που κανείς άλλος δεν κατάφερε. Αν κάποιους δεν τους ικανοποιεί και θέλουν custom ROMs, συνεχόμενα firmware updates κτλ ας στραφούν προς Nokia-HTC-Samsung μεριά

  Συμφωνείτε;

  • Χρησιμοποίησε το push και ένα να μου πεις που θα έχει πάει η μπαταρία σε 3 ώρες. Είναι θεωρητικά μια καλή λύση αλλά πρακτικά δεν ωφελεί ιδιαίτερα.

 7. Το μόνο που θα ήθελα πλέον από το 3GS είναι η αναφορά παράδοσης στα sms και mms που χρησιμοποιώ πολύ καθώς και η επιλογή trimming video να δημιουργεί καινούριο αρχείο και όχι αντικατατάσταση στο ήδη υπάρχον.Το δεύτερο ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο όμως δεν ξέρω αν θα το κάνουν.
  Η παραμετροποίηση των backgrounds menu κτλ δε με ενδιαφέρει καθόλου επομένως είμαι κατά 99% ευχαριστημένος από το κινητό. :D

  • Έχω τη αίσθηση ότι όταν τερματίζει η μπάρα που δείχνει την πρόοδο αποστολής του SMS αυτό σημαίνει ότι το μήνυμα έχει παραδοθεί. Για αυτό μάλλον η ταχύτητα που γεμίζει η μπάρα είναι διαφορετική

   • το δοκίμασα και με κλειστό κινητό και πάλι την ίδια ταχύτητα έχει η μπάρα, είσαι σίγουρος για αυτό;

 8. Παιδιά γεια σας.Είμαι καινούργιος στην παρέα.Έχω πάρει το 3gs και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Όταν λέτε το push εννοείται τις γνωστοποιήσεις?Ρωτάω γιατί τις έχω κλειστές.Αυτό είναι που αν το έχεις ενεργοποιημένο καταναλώνει πιο πολύ μπαταρία?

  • Δεν ξέρω πως είναι στα Ελληνικά αλλά μάλλον αυτό είναι ναι. Ναι, όταν είναι ενεργοποιημένο το Push τότε η μπαταρία τελειώνει πιο γρήγορα έχοντας βέβαια το πλεονέκτημα της άμεσης ενημέρωσης σε email και άλλα apps που χρησιμοποιούν push

 9. Στέφανε το ξέρω ότι καταναλώνει πολύ μπαταρία εξάλλου όπως είδες είπα “το ότι εσύ έκλεισες τα notifications για αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας…” δεν είπα ότι δεν καταναλώνει μπαταρία απλά είπα ότι υπάρχει η δυνατότητα κλήσης κατά την διάρκεια πλοήγησης χωρίς να κλείνει η εφαρμογή.

  • Όταν μένεις από μπαταρία πολύ πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως, όσες εφαρμογές και να έχεις ανοιχτές δεν είναι χρήσιμο.. δυστυχώς.

 10. Εγώ θα ήθελα να μπορείς να οργανώσεις τις εφαρμογές του springboard σε φακέλους και όχι να είναι όλες χύμα.. Αν και γίνεται σε jailbroken κινητό με την εφαρμογή categories αλλά είναι κάπως αργή… Επίσης θα ήθελα να δω την Apple να επιτρέπει να μπουν στο AppStore εφαρμογές σαν το OperaMini. Σχετικά με το bluetooth δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το ενεργοποιεί η Apple αφού στο Appstore υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές(Discover, Air-Sharing κλπ…) οπού μπορείς να μεταφέρεις οποιοδήποτε αρχείο από τον υπολογιστή σου μέσω WiFI…

  • Ενδιαφέρον αυτό με την οργάνωση αλλά για αυτό δεν έχουν το spot light?

   Για άλλο browser χλωμό το κόβω, δεν παίζει να δώσουν τη δυνατότητα για κάτι εκτός Safari

Top

Show Buttons
Hide Buttons