Ύφασμα με RFID αντικλεπτική προστασία

by Nikos Kaimakamis • On 17-12-2014 • AT 4:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ready_jeans

Η εταιρεία ενδυμάτων Betabrand συνεργάστηκε με την Norton για τη δημιουργία ενός ειδικού υφάσματος που θα προστατεύει τις RFID συσκευές και κάρτες. 

Το ύφασμα αυτό θα χρησιμοποιθεί για το ράψιμο ενός τζιν αντρικού παντελονιού και ενός γυναικείου blazer. Το ιδιαίτερο στοιχείο του είναι η ειδική ραφή και το υλικό που χρησιμοποιεί, το οποίο προσφέρει RFID αντικλεπτική προστασία σε πιστωτικές κάρτες και άλλες ευαίσθητες συσκευές από ψηφιακή κλοπή ψηφιακών δεδομένων.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του υφάσματος αυτού, περίπου το 70% των πιστωτικών καρτών είναι ευαίσθητες στην κλοπή εξ’ αποστάσεως των δεδομένων που έχουν αποθηκευμένα στις μαγνητικές ταινίες τους. Το παντελόνι τζιν που θα προσφέρει αντικλεπτική προστασία RFID θα λέγεται Ready Active και θα έχει το ειδικό υλικό τόσο στην εμπρός όσο και στην πίσω τσέπη, ενώ το Work-it blazer θα έχει μία τσέπη η οποία θα έχει ραφτεί με το ειδικό υλικό.

Η τεχνολογία αυτή αυξάνει το κόστος και αμφότερα τα ρούχα θα έχουν τιμές που ξεπερνούν τα 150 ευρώ, ενώ αναμένεται να βγουν στην κυκλοφορία μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015. Για όσους ανησυχούν για την ασφάλειά των πιστωτικών καρτών και των δεδομένων τους από τέτοιου είδους υποκλοπές, αρκεί να αναφερθεί ότι στην αγορά του Διαδικτύου κυκλοφορούν ήδη πορτοφόλια με RFID αντικλεπτική προστασία στο υλικό κατασκευής τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons