Το Yahoo! θα αγοράσει το Tumblr για $1.1 δις, αντίο πορνό;

by Stefanos Kofopoulos • On 20-05-2013 • AT 2:33 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Yahoo! θα αγοράσει το Tumblr για $1.1 δις, αντίο πορνό

Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα η εξαγορά του Tumblr από το Yahoo! με αντίτιμο 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Πριν από μερικές ώρες το διοικητικό συμβούλιο του Yahoo! ενέκρινε την εξαγορά και πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Yahoo! και Tumblr οργανωνουν ενα τεραστιο δικτυο διαφημισεων

ΝΈΟ: Είναι επίσημο πλέον, το Yahoo! ανακοίνωσε την εξαγορά του Tumblr.

Η εξαγορά αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Εκτός από το $1.1 δις δολάρια σε μετρητά, ο CEO και ιδρυτής του Tumblr θα παραμείνει στην νέα εταιρεία για 4 χρόνια και φυσικά θα λάβει πολλά εκατομμύρια δολάρια για αυτό. Το Yahoo! είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει την τεράστια βάση χρηστών του Tumblr για να διαφημίσει τα προϊόντα και υπηρεσίες του ίδιου του Yahoo! αλλά πολύ περισσότερο των πελατών του. Αφού έχει τους διαφημιζόμενους, το Yahoo! αγοράζει το Tumblr για να προωθήσει τις διαφημίσεις που έχει.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ: Το Tumblr app για Windows Phone 8

Όπως είναι γνωστό, μέρος της κίνησης του Tumblr προέρχεται από ερωτικό περιεχόμενο ή ακόμα και πορνό. Οι όροι χρήσης του Tumblr επιτρέπουν αυτού του είδους το περιεχόμενο. Αρχικά εκφράστηκαν ανησυχίες ότι το πορνό θα αποτρέψει την επίτευξη της συμφωνίας γιατί είναι κάτι που το Yahoo! δεν θέλει να αγοράσει. Φαίνεται όμως ότι η λύση βρέθηκε και είναι απλή, αφού βασικά είναι το μοντέλο λειτουργίας του Tumblr. Όλα καλά και μαζί με πορνό που φέρνει κίνηση και λεφτά. Ίσως το Yahoo! κόψει κάτι αλλά δεν μπορεί να πει αντίο στο Tumblr porn.

Ίσως με την εξαγορά του Tumblr το Yahoo! αποκτήσει και ένα είδους social graph από τα εκατομμύρια χρηστών και τα Tumblr blogs που κάνουν follow και re-blog. Ένα επιπλέον στοιχείο για καλύτερη στόχευση στην διαφήμιση.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για ποιο λόγο δε θέλει το πορνό;… Η yahoo έχει αποδείξει έμπρακτα πως σέβεται τους πελάτες της και τα communities.

    Πιο βασικό παράδειγμα για μένα τα community standards και τα privacy settings του flickr που δεν υπάρχουν καλύτερα. Εγώ πιστεύω πως θα το κρατήσει ως έχει και θα γίνει ακόμα καλύτερο. Προσωπικά μαρέσει γιατί βρίσκεις ότι περίεργα πονηρό εκεί μέσα και “ερασιτεχνικό”. <3 marissa

    • Γιατί διαφημίσεις και πορνό θεωρητικά δεν πάνε μαζί αλλά το μοντέλο που δουλεύει το Tumblr πρακτικά λύνει αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας το dashboard

Top

Show Buttons
Hide Buttons