Το Yahoo! κρατάει logs μόνο για 90 ημέρες

by Stefanos Kofopoulos • On 17-12-2008 • AT 7:10 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

yahoo logo

Σε αλλαγή πολιτικής για την διάρκεια χρήσης των logs περνάει το Yahoo! με ανακοίνωση του σήμερα. Η εταιρεία αποφάσισε ότι οι 90 μέρες είναι αρκετές για να μπορεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία από τους χρήστες και μετά το πέρας των 3 μηνών θα διαγράφει οτιδήποτε έχει σχέση με τους χρήστες εκτός και αν συντρέχουν λόγοι απάτης, ασφάλειας ή όταν μπλέκεται ο νόμος με κάποιο τρόπο.

Να θυμήσω ότι γενικά το Yahoo! τα πάει καλά με τον νόμο και έχει δώσει στο παρελθόν στοιχεία στην Αμερικανική κυβέρνηση ενώ το Google αρνήθηκε. Βέβαια το Google συνεχίσει να διατηρεί δεδομένα για 9 μήνες και όχι μόλις 90 ημέρες όπως ανακοίνωσε το Yahoo!.

Πέρα από το γεγονός ότι το Yahoo! ρίχνει το γάντι σε Google και Microsoft η κίνηση μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο. Οι μηχανικοί και οι μαθηματικοί του Yahoo! να έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά και πρόοδο ώστε δεδομένα με ηλικία μόλις 90 ημερών να είναι αρκετά για να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ή ότι το σύστημα είναι τόσο δυναμικό που δεν χρειάζεται παλαιότερα δεδομένα, γιατί αντιπροσωπεύουν μια ανεπίκαιρη κατάσταση για τα μοντέλα που τρέχουν.

    • Ναι, σωστή παρατήρηση και αυτή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons