Το Yahoo! δέχεται τον Icahn στο Δ.Σ

by Stefanos Kofopoulos • On 21-07-2008 • AT 8:58 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

jerry yang carl icahn yahoo

Μετά από αλληλοκατηγορίες για την απόδοση και την μη πώληση του Yahoo! στην Microsoft, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να συμβιβαστεί με τον Carl Icahn και να τον συμπεριλάβει στο νέο Δ.Σ μαζί με δύο νέα μέλη από την λίστα που είχε προτείνει ο Icahn. Αυτό σημαίνει ότι το Δ.Σ του Yahoo! μεγαλώνει από 9 σε 11 μέλη αλλά ταυτόχρονα διατηρεί τον Jerry Yang ως CEO και αποφεύγει τις μεγάλες τριβές στις επερχόμενες εκλογές της 1ης Αυγούστου.

Ο Icahn πιστεύει ακόμα ότι η ολική ή μερική εξαγορά του Yahoo! από την Microsoft είναι η καλύτερη λύση για τους μετόχους αλλά βάζει το κεφάλι κάτω για να δουλέψει και να αυξήσει την δυναμική παρουσία της εταιρείας που πριν από μερικές εβδομάδες ήθελε να απομακρύνει τον co-founder και CEO. Με απλά λόγια, politically correct δηλώσεις που σύντομα θα κάνουν στην άκρη για το σκληρό παζάρι ψήφων και δολλαρίων.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Carl Icahn βέβαια δεν σκέφτεται μόνο το συμφέρον των μετόχων αλλά σκέφτεται επίσης και μια καλή θέση στη μελλοντική MiYa. Πιστεύω πως θα δούμε μια Yahoo να έρχεται στα χέρια της Microsoft με έναν εντελώς αμερικάνικο τρόπο. Δηλαδή με πολύ ντόρο και πολύ μπλα μπλα.
    Η όλη προετοιμασία εξαγοράς είναι μια πολύ καλή και δυνατή διαφήμιση για την Microsoft.
    Δεν θα δούμε πάντως εύκολο σενάριο εξαγοράς.

  2. Carl Icahn == business, as simple as that. Το προσωπικό του συμφέρον κοιτάει..

Top

Show Buttons
Hide Buttons