Το GeoCities αποχαιρετά το web

by Stefanos Kofopoulos • On 27-10-2009 • AT 1:28 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

GeoCities by xkcd

Ήταν ένα ταξίδι μακρινό που σήμερα τελειώνει με το κατέβασμα του διακόπτη για τα εκατομμύρια bits που στριμώχνονταν στις άσχημες, δωρεάν σελίδες του GeoCities. Ήταν ίσως το πρώτο δείγμα μαζικής ελευθερίας και έκφρασης online πολύ πριν το MySpace, το Facebook, το Twitter και τα blogs. Για πρώτη φορά τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να δημιουργήσουν web σελίδες, δωρεάν και να αποθηκεύουν φωτογραφίες, αρχεία ήχου κλπ. Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία από τότε και σήμερα το Yahoo! κατεβάζει τον διακόπτη στους servers του GeoCities. Πλέον το geocities.com εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα.

GEOCITIES IS CLOSING ON OCTOBER 26, 2009. New GeoCities accounts are no longer available.

Ήταν όμορφα όσο κράτη, είχε πλάκα, δημιούργησε προσδοκίες και ευκαιρίες για το μέλλον του web ακόμα και εκτός Αμερικής. Ένας από τους χρήστες του GeoCities ήμουν και εγώ. Αντίο tables, αντίο blink tag, αντίο μισητό Under Construction μήνυμα. Η φωτογραφία είναι από mockup του xkcd.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι νέοι webdesigners ωφείλουν ένα ευχαριστώ στο geocities.. χαμογελώ τώρα, γιατί θυμάμαι ακόμα κάπου το 2000 πως αισθάνθηκα, όταν κατάφερα να ανεβάσω την πρώτη μου φωτογραφία.

    • …και να βάζεις bg image στα tables με border = 0. Είχε πλάκα και σίγουρα βοήθησε πολλούς.

  2. ηταν απο τα πρωτα site που χρησιμοποιουσα (θα μου πεις δεν υπηρχαν και πολλα τοτε ,μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου ηταν ) …αν και μετα το 2000 επαψα να το επισκεπτομαι εντελως… κριμα :(

  3. Κι εγώ το ’96 ανέβασα την πρώτη μου σελίδα…
    Ήταν μια εποχή που είχε προ πολλού τελειώσει, αλλά η “επισημοποίηση” του κλεισίματος δε μπορεί παρά να φέρει πίσω αναμνήσεις…

  4. 1996… Yahoo, Geocities και email απο την Rocketmail!

Top

Show Buttons
Hide Buttons