Το Yahoo! τραβάει κουπί, η Microsoft κάνει αέρα και το Google περιμένει

by Stefanos Kofopoulos • On 25-05-2008 • AT 7:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoo 701 first avenue sign

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε απλά για να βγάλουμε συμπεράσματα από τώρα. Η αναζήτηση online είναι μια αγορά με τρελά κέρδη που μπορεί να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν στρατηγική επιλογή για την πορεία και την βιωσιμότητα μιας εταιρείας.

Το Yahoo! βρίσκεται στο στόχαστρο της Microsoft, που μετά τις κινήσεις του Carl Icahn βλέπει τον co-founder και CEO, Jerry Yang, να αντιμετωπίζει νταντάδες σε κάθε κουβέντα που έχει ή θα έχει με την Microsoft και την πιθανή συνεργασία στην online αναζήτηση.

Το Google περιμένει και ίσως απολαμβάνει το θέαμα. Μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία και outsource της αναζήτησης με κέρδη 1 δις δολλάρια τον χρόνο για το Yahoo!. Μπορεί βέβαια η λιγοψυχία της Microsoft και η αδυναμία να κερδίσει σημαντική θέση στην αγορά να είναι διασκεδαστική ή να οφαίλεται στο μικρό “Εγώ” της εταιρείας, όπως περιγράφει ο Tim O’Reilly.

Το θέμα είναι ότι με όλα αυτά οι εργαζόμενοι του Yahoo! τραβάνε κουπί και μόνο την δουλειά δεν σκέφτονται, την ίδια ώρα που η Microsoft κοιτάει το συμφέρον της (όπως κάθε εταιρεία άλλωστε) κάνοντας αέρα στον ιδρωμένο Jerry που μετράει ήδη 9 αντί για 10 μέλη στο Δ.Σ της εταιρείας. Το Google κρατάει στάση αναμονής, στην επιφάνεια τουλάχιστον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons