Το Yahoo!, το Google και το μέλλον [updated]

by Stefanos Kofopoulos • On 05-05-2008 • AT 12:50 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoo eye

Η εξαγορά Yahoo! από Microsoft δεν έγινε ποτέ και όλοι περιμένουν σήμερα μια δύσκολη χρηματιστηριακή μέρα για την μετοχή του Yodel. Αν η ιστορία αποδειχθεί αληθινή, το Yahoo! αναμένεται να χάσει όχι μόνο το καμάρι του ! από το όνομα του αλλά και πολλά εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια της αξίας του.

Ο Jerry Yan, CEO και cofounder του Yahoo! ζήτησε από τους υπαλλήλους να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της εταιρείας και να αποδείξουν ότι ο ! στο όνομα αξίζει και σημαίνει κάτι.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο που θέλει Yahoo! και Google να ανακοινώνουν συνεργασία πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου ώστε να σωθεί η τιμή της μετοχής και να δημιουργηθεί μια νέα προοπτική. Αυτό μάλλον σημαίνει επιπλέο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια κέρδη τον χρόνο από το outsource των διαφημίσεων στο Google και πιθανότατα κάποιες νομικές δυσκολίες, εκτός των πωλήσεων αυτών που ασχολούνται με την διαφήμιση στο Yahoo!

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και οι φήμες οργιάζουν, υπάρχει ένα ακόμα σενάριο. Η Microsoft έκανε πίσω για να ρίξει την τιμή της μετοχής του Yahoo! και να επιστρέψει ξανά με νέα χαμηλότερη προσφορά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν ο Ballmer έχει δηλώσει asta la vista σε όλα τα επίπεδα (εξαγορά, hostile bid, proxy policy για board members) είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον.

Update: Η μετοχή του Yahoo! πέφτει ήδη 16%

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν ανακοινωθεί μια τέτοια συνεργασία και δεν προχωρήσει σε εξαγορά η Google, μπορεί να σώσει προσωρινά η Yahoo! το γόητρό της (και τη τιμή της μετοχής), αλλά μετά την αποχώρηση και της Google, θα είναι πλήρως ξεγραμμένη!

Top

Show Buttons
Hide Buttons