Το Yahoo! απαντάει στην Microsoft: Θέλουμε περισσότερα λεφτά

by Stefanos Kofopoulos • On 07-04-2008 • AT 3:04 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

yahoo logo man jogging

Πέρασαν 3 εβδομάδες περίπου, χρονικό διάστημα που το Yahoo! έπρεπε να παντήσει στην Microsoft για την πρόταση εξαγοράς του Yodel από το Redmond. Η επιστολή που υπογράφει ο σημερινός Yahoo! CEO και co-founder Jerry Yang μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ Roy Bostock λέει το εξής απλό: Δεν θα αγοράσετε την εταιρία αν δεν πληρώσετε όσο ακριβώς αξίζει. Αυτό καταλαβαίνω από την πρόταση “”we will not allow you or anyone else to acquire the company for anything less than its full value”.

Πρακτικά αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Το Yahoo! είναι έτοιμο να πουλήσει το τομάρι του πάρα πολύ ακριβά ή το Yahoo! θέλει να το παίξει κάπως ανεβάζοντας τρομερά την τιμή ρίχνοντας το γάντι στην Microsoft που δεν κατάφερε να πληρώσει όσα χρειάζονταν.

Την ίδια ώρα, οι μηχανικοί του Yahoo! δουλεύουν ασταμάτητα, παρουσιάζοντας νέες ιδέες και υπηρεσίες που θα κάνουν το web λίγο καλύτερο. Σίγουρα έχει ξεσπάσει πόλεμος στον online corporate κόσμο της Αμερικής αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ενδεχόμενη πώληση του Yahoo! (έστω και πολύ ακριβά) σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Microsoft. Σημαίνει επίσης ότι το Google και μερικές άλλες εταιρίας θα πληρώσουν εξίσου ακριβά, για να αποκτήσουν κομμάτια τεχνογνωσίας και αρκετούς μηχανικούς.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα αποφασίσει τελικά η Yahoo. Έχω όμως την εντύπωση πως εάν Τελικά οι μηχανές αναζητήσεις καταλήξουν σε μια χούφτα εταιρειών μόνο καλό δεν μπορεί να θεωρηθεί, διότι όταν κάτι ελέγχεται από 1-2 εταιρείες όλοι γνωρίζουμε τα φυσικά επακόλουθα.
    Απλά η άποψή μου!

  2. @Iriasu: Πολύ σωστά.. αυτό άλλωστε ισχύει για όλες τις αγορές. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί όμως. Γίνονται πολλές ζυμώσεις ακόμα και το web / search βρίσκεται στα σπάργανα

Top

Show Buttons
Hide Buttons