Χριστόδουλος εναντίον ΜΜΕ

by admin • On 18-11-2005 • AT 4:14 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ

xristodoulos

Δεν μπορώ να καταλάβω πως την έχει δει ο Αρχιεπίσκοπος (με όλο το σεβασμό μακαριότατε – έχω βγάλει το σκουλαρίκι μου) με τα ΜΜΕ αλλά η στάση του είναι κάπως τρία-πουλάκια-κάθονταν. Από τα ανέκδοτα και τα χαμόγελα τώρα το γυρίσαμε στο μένος και τη χολή. Για να καταλάβω δηλαδή αν το ρυάκι πάει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Εκλογές πλησιάζουν και τα συμφέροντα πάνε και έρχονται, αλλά μόνο ο δρόμος και ο λόγος του θεού, του αρχιεπίσκοπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι αυτό που πιστεύω και εμπιστεύομαι, διάολε!

Ας ηρεμήσω λίγο… ουφ!

“Για παραποίηση των λόγων του και ναζιστικές πρακτικές κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ανέφερε δε ως παράδειγμα, όταν βγαίνοντας από την Εκκλησία την περασμένη Κυριακή, ρωτήθηκε για το βιβλίο του Κώστα Σημίτη και ο ίδιος έκανε ένα λογοπαίγνιο, λέγοντας πως όταν βγαίνει από την λειτουργία, δεν τον ενδιαφέρουν τα εγκόσμια. Αυτό, είπε, δεν αποδόθηκε έτσι, διότι κόπηκε η πρώτη φράση και έμεινε η δεύτερη. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος απέστειλε μακροσκελή εγκύκλιο προς τους ιερείς της Αθήνας και τους παρακινεί να αποφεύγουν το “συγκρουσιακό κλίμα” για το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. […]”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η στάση της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει κατά πολύ.
    Η Θρησκεία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείται ως μέσο για προώθηση πολιτικής ή προσωπικών πεποιθήσεων.

    Anyway… shit happens.

  2. shit happens αλλά φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό οι εκπρόσωποι της εκκλησίας μόνο του κεφαλιού, της κοιλιάς και του κώλου τους το καλό κοιτάνε. είναι τραγικό, αν σκεφτείς πόσες γιαγιάδες και παππούδες υπάρχουν, πόσοι νέοι στην επαρχία και όλους αυτούς που συντηρούν τους μαυροφορεμένους.

Top

Show Buttons
Hide Buttons