Χρησιμοποιούμε μόνο το 30% των εφαρμογών των smartphones

by Nikos Kaimakamis • On 28-12-2015 • AT 1:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphones

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι κάτοχοι smartphones δεν χρησιμοποιούν περισσότερο από το ένα τρίτο των εφαρμογών των έξυπνων κινητών τους. 

Αναλυτικότερα, η έρευνα έδειξε ότι μόλις 8 είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται τακτικά από τους κατόχους smartphones, ενώ κατά μέσο όρο υπάρχουν τουλάχιστον 40 διακριτές λειτουργίες σε κάθε μοντέρνο smartphone. Έξι από τις εγκατεστημένες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περιστασιακά, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σύγχρονο smartphone προσφέρει το 35% της ισχύος του στον χρήστη του και το υπόλοιπο ποσοστό απλώς δεν χρησιμοποιείται.

Η έρευνα εντόπισε, επίσης, περιορισμένη χρήση νέων χαρακτηριστικών όπως είναι ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ή οι ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητού. Η έρευνα της Talkmobile, έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 59% των κατόχων smartphones δεν γνώριζε όλα όσα μπορεί να κάνει η συσκευή τους. Ένα ποσοστό 8% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί όλα όσα του προσφέρει το smartphone του, ενώ από αυτούς το 67% παραδέχεται ότι οι περισσότερες λειτουργίες δεν έχουν κάποιο σημαντικό αντίκρισμα στην καθημερινή ζωή.

Οι πιο συχνές χρήσεις ενός smartphone είναι για η αποστολή μηνυμάτων και τα τηλεφωνήματα, ενώ το σερφάρισμα στο Web και η λήψη φωτογραφιών παραμένουν ψηλά στο ενδιαφέρον των κατόχων smartphones. Δεν πρέπει, πάντως, να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι τα smartphones βρίσκονται σε ευρεία χρήση τα 10 τελευταία χρόνια, επομένως τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αλλάξουν στο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons