Χρηματοοικονομικές συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών

by George Polyzos • On 18-09-2016 • AT 10:11 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile

online

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, πάνω από το 30% των εταιρειών χρησιμοποιεί φορητές συσκευές, για να αποκτήσει πρόσβαση σε εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να πραγματοποιήσει οικονομικές συναλλαγές.

Μάλιστα, ένα στα δύο κορυφαία στελέχη τοποθετεί χρήματα σε εταιρικούς λογαριασμούς μέσω εφαρμογών mobile banking. Ακόμη, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της B2B International, ανέδειξε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων διενεργούν όλο και περισσότερες οικονομικές συναλλαγές με τη βοήθεια φορητών συσκευών.

Συγκεκριμένα, το 28% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και το 34% των μεγάλων εταιρειών διεξάγουν οικονομικές συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών. Κι αυτό δεν αφορά μόνο υπάλληλους οικονομικών τμημάτων/λογιστηρίων (63%), αλλά και κορυφαία στελέχη (54%) ακόμη και απλούς εργαζόμενους (8%), οι οποίοι προβαίνουν ελεύθερα σε εταιρικές συναλλαγές μέσω mobile εφαρμογών.

Η αυξανόμενη χρήση φορητών συσκευών για σκοπούς εταιρικής τραπεζικής θα μπορούσε να θέσει τα κεφάλαια μιας εταιρείας σε κίνδυνο, καθώς οι ψηφιακές απειλές με στόχο φορητές συσκευές έχουν γίνει πολύ πιο διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια και είναι εξίσου επικίνδυνες για τους χρήστες, όσο και οι απειλές που στρέφονται εναντίον προσωπικών υπολογιστών. Οι χάκερ βάζουν στο στόχαστρο τις φορητές πλατφόρμες όλο και περισσότερο.

Τα προγράμματα Trojan-Bankers αποτελούν σήμερα έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να υποκλέπτουν τα στοιχεία σύνδεσης σε online τραπεζικές υπηρεσίες και σε συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και τα στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Το χαρτοφυλάκιο της Kaspersky Lab προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τη διασφάλιση αξιόπιστης και πολυεπίπεδης προστασίας των εταιρικών υποδομών πληροφορικής, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το Kaspersky Security for Mobile.

Ειδικά για τους εκπροσώπους του τραπεζικού τομέα, η Kaspersky Lab προσφέρει τη λύση Kaspersky Fraud Prevention SDK, που προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία και τη διαμόρφωση ασφαλών mobile εφαρμογών, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για υψηλή ψηφιακή ασφάλεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons