Χειρισμός του Samsung Gear VR από το smartwatch

by Nikos Kaimakamis • On 04-10-2016 • AT 12:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Gear VR

H Samsung προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο χειρισμού του κράνους Gear VR μέσα από την κατάλληλη εφαρμογή στο smartwatch. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει αποκλειστικά το Sammobile, μία ειδική εφαρμογή που θα μπορεί να εγκατασταθεί στα Samsung Gear S2 και Gear S3 smartwatches θα μπορεί να κάνει τη συσκευή χειρός ένα κανονικό τηλεχειριστήριο για το κράνος εικονικής πραγματικότητας της Samsung. H περιστρεφόμενη στεφάνη της κάσας του έξυπνου ρολογιού θα μπορεί να δίνει εντολή κατεύθυνσης στο εικονικό περιβάλλον, ενώ το πάτημα των φυσικών πλήκτρων στο πλάι της κάσας θα μπορεί να επιβεβαιώνει την επιλογή του χρήστη.

Samsung Gear S2 (3)

Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί να γίνεται και ο χειρισμός των βίντεο ή ακόμα και των παιχνιδιών σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, ενώ το θετικό είναι ότι τα smartwatches της Samsung είναι διαρκώς συνδεδεμένα με το smartphone που βρίσκεται τοποθετημένο μέσα στην ειδική θήκη του Samsung Gear VR, επομένως οι εντολές από το smartwatch θα μπορούν να δίνονται ασύρματα. Το καλό με την μέθοδο χειρισμού που προτείνει η Samsung είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς στραμμένη την προσοχή του στην οθόνη του smartwatch και να διακόπτει έτσι την virtual reality εμπειρία του.

Το GSM Arena αναφέρει ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και τους αισθητήρες των smartwatches να παίζουν ρόλο στην ενίσχυση της virtual reality εμπειρίας του χρήστη, στοιχείο που θα ανοίξει νέες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons