Χειρισμός του Curiosity από τον browser

by Nikos Kaimakamis • On 17-08-2015 • AT 9:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

exp_curiosity

To rover Curiosity της NASA, κλείνει αισίως τα τρία χρόνια εξερεύνησης του Άρη και προσφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα εργαλεία χειρισμού του μέσω του browser.

Με τα εργαλεία αυτά, οι χρήστες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την περιπέτεια του Curiosity που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, οι επιστήμονες μπορούν να επιλέξουν τις επόμενες αποστολές του Curiosity, μελετώντας τους αναλυτικούς χάρτες της μέχρι τώρα πορείας του.

To πρώτο εργαλείο, το Mars Trek που μπορείτε να βρείτε στο http://marstrek.jpl.nasa.gov/ παρουσιάζει χάρτες του Άρη, προσφέροντας ανάλυση για όλα τα στοιχεία στον πλανήτη από το 1960 και μετά. Οι χρήστες του μπορούν να επιλέξουν μία περιοχή ενδιαφέροντος και να μελετούν όλα τα στοιχεία που είναι γνωστά για εκείνη.

Το Experience Curiosity, το οποίο μπορεί να βρει κανείς στο http://eyes.nasa.gov/curiosity/ είναι ακόμα ένα εργαλείο για τον browser που προσφέρει μία τρισδιάστατη εμπειρία οδήγησης του Curiosity και χειρισμού όλων των επιμέρους συστημάτων και επιστημονικών του εργαλείων.

Υπάρχει και διαρκής πληροφόρηση για το ρόλο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε οργάνου πάνω στο Curiosity, ενώ οι εικόνες που βλέπετε στην οθόνη είναι ένας συνδυασμός από τις πραγματικές εικόνες που έχει συλλέξει η κάμερα του Curiosity και το Mars Reconaissance Orbiter της NASA.

Καλή σας εξερεύνηση στον Άρη!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons