Χειρισμός PC με τα μάτια από τη Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 27-11-2014 • AT 1:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

samsung-eyecan

Να εγκαταλείψουμε το ποντίκι για τον χειρισμό του υπολογιστή, μας καλεί η Samsung με την παρουσίαση της τεχνολογίας EyeCan+. 

H τεχνολογία EyeCan της Samsung είναι μία καινοτομία, η οποία βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξής της και αποτελεί μία λύση που προτείνουν οι Κορεάτες προκειμένου να μπορούν να χειριστούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να κάνουν περιήγηση στο Internet, να επεξεργαστούν έγγραφα και άλλες εργασίες, άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άκρα τους.

Ένα ειδικό περιφερειακό θα μπορεί να προσαρμοστεί κάτω από την οθόνη του υπολογιστή και θα εντοπίζει τα μάτια του χειριστή. Εκείνος, με τις κατάλληλες κινήσεις  θα μπορεί να χειριστεί τις διάφορες λειτουργίες του υπολογιστή αποκλειστικά και μόνο με τα μάτια του, αφού πρώτα έχει κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Στο interface του EyeCan που έχει δημιουργήσει η Samsung, περιλαμβάνονται περισσότερες από 18 εντολές, όπως είναι η αντιγραφή, η επικόλληση, η επιλογή όλων και άλλες. Εννοείται ότι μπορούν να δημιουργηθούν και άλλες εντολές ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Η εφαρμογή της Samsung αποτελεί μία καλή απόδειξη του πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για το καλό του ανθρώπου και τη διευκόλυνση της ζωής. Η Samsung δηλώνει ότι το EyeCan+ είναι κάτι καινοτόμο, αφού δεν απαιτεί από τον χρήστη του να φορά κανενός είδους εξοπλισμό.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons