Χάρτης σεισμών, ο εγκέλαδος πάνω από 2.5R με μια ματιά

by Stefanos Kofopoulos • On 29-03-2010 • AT 4:24 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

quakes

Ο σεισμός μπορεί να είναι ανώδυνος ή καταστροφικός αλλά όταν τον κοιτάζεις από το web είναι μάλλον διασκεδαστικός ή ενημερωτικός. Όμορφα γραφικά, ρυθμίσεις, ημερολόγιο και λίγο Flash αρκούν για να έχετε εικόνα της σεισμικής δραστηριότητας του πλανήτη για τους σεισμούς με μέγεθος μεγαλύτερο των 2.5R. Τα δεδομένα προέρχονται από το U.S. Geological Survey και έχουν εξαιρετική ακρίβεια. Τώρα ξέρετε που να κοιτάξετε αν νιώσετε ότι κουνηθήκατε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. και το http://www.seismoi.gr είναι ένα πολύ καλό site με χάρτη από google και άμεση ενημέρωση…

  • Ναι εξίσου καλό αφού χρησιμοποιούν το European-Mediterranean Seismological Center αλλά όχι το ίδιο όμορφο

 2. Αρκετά καλό visualization.

  Υπάρχει και χάρτης που παράγεται με δεδομένα απο το ευρωπαικό δίκτυο διαθέσιμος εδώ:
  http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home&sub=gmap

  καθώς και ο αντίστοιχος ελληνικός χάρτης που δείχνει μικρότερους σεισμούς:
  http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stations/maps/recent.html

 3. Μάλλον το καινούριο RSS του USGS δεν θα φανεί κ τόσο χρήσιμο για την Ελλάδα, αφού η μικροσεισμικότητα μας ποτέ δεν καταγράφηκε επαρκώς απο το Αμερικάνικο ινστιτούτο. Αυτό είναι απολύτως λογικό αφού δεν διαθέτει αρκετούς σεισμογράφους στην Ελλάδα. Αντιθέτως τα Πανεπιστήμια μας και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χρησιμοποιούν το ενιαίο εθνικό δίκτυο σεισμογράφων και δημοσιεύουν αυτόματα επίκεντρα. Το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ενσωματώνει όλη αυτή την πληροφορία από τους επίσημους φορείς και συγκεντρώνει αποτελέσματα, παρ’όλα αυτά για την χώρα μας ανακοινωση σεισμού είναι αρμόδιο να κάνει μόνο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

 4. Ποιος λειτουργεί το seismoi.gr? Σαν γεωλόγος και ειδικευόμενη πάνω στο θέμα θα ήθελα να παροτρύνω η ενημέρωση να γίνεται από επίσημες σελίδες, πανεπιστήμια και ινστιτούτα. Το κάθε site και Blog που ανοίγει πάνω στο θέμα δεν είναι πάντα αξιόπιστο και πόσο μάλλον όταν λειτουργούν chat που προάγουν τη σεισμολαγνεία και σπέρνουν τον πανικό σε περιόδους έντονης σεισμικής δραστηριότητας. Όποιος δεν παρουσιάζεται επίσημα ως επιστήμων δεν αξίζει της εμπιστοσύνης και της προσοχής κανενός.

  • Ως γεωλόγος και ειδικευόμενη επιστήμων πάνω στο θέμα θα έπρεπε να είσαι πιο ευγενική και να ρωτάς για το site που σε ενδιαφέρει στο site που σε ενδιαφέρει. Δεν μπορείς να μιλάς για το κάθε site και το κάθε blog και για σεισμολαγνεία επειδή έτσι σου ήρθε. Είσαι τελείως off topic.

  • Αγαπητή Κυρία,
   Διαβάσαμε το σχόλιο σας σχετικά με το ποιος λειτουργεί το http://www.seismoi.gr και επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε μια ομάδα σεισμολόγων και γεωλόγων οι οποίοι μάλλον μόνον ανεύθυνοι δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε. Επίσης θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι σε συνεργασία με το http://www.earthquakenet.gr καλύπτουμε ήδη με ιδιόκτητο δίκτυο τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας μας καθώς και τα παραδοσιακά ενεργά ρήγματα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα δεδομένα ανακοίνωσης της σεισμικής δραστηριότητας στους χάρτες μας δεν βασίζονται στα δεδομένα του Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού σεισμολογικού κέντρου αλλά σε ένα πολύ καλά οργανωμένο κέντρο καταγραφής και αναφοράς το οποίο λειτουργούμε από το τέλος του 2003.
   Ελπίζω στο μέλλον να επιδείξετε την πρέπουσα προσοχή όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς σας για εμάς.
   Παραμένουμε στην διάθεση σας.

   Μετά τιμής

   Τσουτσάνης Ιωάννης

   admin@earthquakenet.gr
   admin@seismoi.gr

 5. Απαντάω στον από πάνω που αναφέρεται στο συγκεκριμένο site. Νόμιζα ότι η σελίδα σου λέγεται Pestaola. Αναφερόμουν λοιπόν στο ανώνυμο site που αναφέρθηκε παραπάνω, ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι off topic.
  Υ.Γ: Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου.

  • Μόνο που το σχόλιο σου δεν ήταν κάτω από αυτό που ήθελες να απαντήσεις ούτε περιείχε @όνομα για να καταλάβουμε που πήγαινε η απάντηση σου, που συνεχίζει να παραμένει off topic, γενικόλογη και άχρηστη

 6. Υπήρχε δυνατότητα να το κολλήσω ακριβώς κάτω απ’αυτόν τον τύπο; Τι να πω…

  • Κλικ στο απάντηση στο σχόλιο που θέλεις να απαντήσεις ή @όνομα σε αυτόν που θέλεις να απαντήσεις

Top

Show Buttons
Hide Buttons