Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2008

by Stefanos Kofopoulos • On 11-09-2008 • AT 1:27 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Ήταν να μην ζεσταθούν οι ελληνικές μηχανές… Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S13 στην κολύμβηση, αφού σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κάλυψε την απόσταση σε 53.37 και βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση, η οποία σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2006, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντάρμπαν (53.96). Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ουκρανός Ολέξι Φεντίνα (54.11), ενώ το χάλκινο κρέμασε στο στήθος του ο συμπατριώτης του, Ντανίλο Τσουφάροφ (54.26).

Ο Γιάννης Πρώτος χάρισε ακόμη ένα μετάλλιο στην Ελλάδα, αφού κατέκτησε το χάλκινο στα 400μ. της κατηγορίας T13. Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 49 δευτερόλεπτα και 99 εκατοστά, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κουβανός Λουίς Μανουέλ Γκαλάνο με επίδοση 49.12, η οποία αποτελεί ρεκόρ Αγώνων. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο επίσης Κουβανός Φρέντι Ντούρουθι (49.52).

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε
από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτοί οι άνθρωποι, χτυπημένοι από τη μοίρα προσπαθούν για τη συμμετοχή, διακρίνονται και αξίζουν ΚΑΘΕ χειροκρότημα από όλη την Ελλάδα. Όχι σαν τους άλλους του ξεφτύλες τους Θανοκεντέρηδες και τα λαμόγια της άρσης βαρών και τη χαλκιά. Αυτοί είναι για φτύσιμο…

    Μπράβο στο παληκάρι. ΠΟΛΛΑ μπράβο γιατί τα αξίζει.

  2. Αυτό που έχει καταφέρει αυτός ο ανθρωπος είναι πραγματικά ΑΘΛΟΣ…Τέσσερα μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες..(και συνεχίζει…)
    Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδώσουμε τιμές μεγαλύτερης σε σχέση με κάποιους “άλλους” που μας έχουν ντροπιάσει κατά καιρούς…Και να μην τους θυμόμαστε μόνο όταν διακρίνονται και κερδίζουν μετάλλια για την χώρα μας…

Top

Show Buttons
Hide Buttons