Χαμηλές προσδοκίες για το επόμενο τρίμηνο από την HTC

by Nikos Kaimakamis • On 01-08-2014 • AT 4:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

htc-one-m8

Τα δύσκολα δεν φαίνεται να έχουν περάσει ακόμα για την ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής smartphones, καθώς οι προβλέψεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2014 δεν είναι πολύ αισιόδοξες. 

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2014, το οποίο και έληξε τον Ιούνιο, η HTC σημείωσε έσοδα της τάξης των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κέρδη 76,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί τα συνολικά έσοδα να εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013, αλλά το θετικό ήταν ότι τα κέρδη ήταν αυξημένα.

Η εταιρεία ευελπιστεί σε ένα καλύτερο τέταρτο τρίμηνο με την παρουσίαση νέων συσκευών, σε ένα media event που έχει προγραμματίσει για τις 19 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη, όπου εκτιμάται ότι θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του Nexus 8 tablet που θα κατασκευάσει η εταιρεία για λογαριασμό της Google ή ενδεχομέως του φημολογούμενου HTC One M8 με λειτουργικό σύστημα Windows Phone.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CFO της εταιρείας, Chialin Chang, το HTC One M8, το οποίο και οδηγεί τις πωλήσεις της εταιρείας, δεν φαίνεται να καταφέρνει να αλλάξει την κατάσταση. Οι λύσεις που φέρεται να επεξεργάζεται η HTC είναι το να αλλάξει την στρατηγική της και όχι να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η HTC είναι η ισχυρή παρουσία της Samsung και της Apple στην κατηγορία των smartphones, με τους Κινέζους κατασκευαστές, όπως η Xiaomi και η Lenovo να δείχνουν έντονες τάσεις αύξησης του μεριδίου της αγοράς που κατέχουν.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons