Χαμηλές πωλήσεις Windows Phones στις Ηνωμένες Πολιτείες

by Nikos Kaimakamis • On 29-01-2016 • AT 10:24 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

windows 10 mobile

Οι πωλήσεις των Windows phones δεν φαίνεται να ακολουθούν την επιθυμητή πορεία, ειδικά στην αμερικανική αγορά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Kantar Worldpanel, σημαντικό ρόλο για το χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον ειδικά στις ΗΠΑ φαίνεται να παίζει το γεγονός ότι τα Windows Phones δεν είναι καθολικά διαθέσιμα από όλους τους παρόχους εκεί, με συνέπεια να μην τα γνωρίζει ο καταναλωτής και τελικά να μη δημιουργείται η απαραίτητη ζήτηση.

Μικρή άνοδο φαίνεται να σημειώνει το μερίδιο αγοράς των Windows Phones στη Μεγάλη Βρετανία, όπου κατέχει το 9,2% της αγοράς, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1%. Στη Γαλλία το μερίδιο αγοράς είναι στο 8.7%, στην Ιταλία στο 8.1% και στην Γερμανία στο 6.4%. Σε όλες τις περιπτώσεις χωρών έχει σημειωθεί μείωση στο μερίδιο αγοράς που κατέχουν τα Windows Phones.

Σε γενικές γραμμές, όπως θα ήταν άλλωστε αναμενόμενο, το Android βρίσκεται στην κυριαρχία της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το Kantar Worldpanel μετρά τις πωλήσεις των συσκευών ανά τρίμηνο και όχι τη συνολική ετήσια πορεία που σημειώνουν τα smartphones που φορούν ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδιαφέρον να δει κανείς πώς θα κινηθούν στην αγορά όλα τα νέα Windows 10 smartphones που θα κάνουν την έναρξη της εμπορικής τους πορείας φέτος, εκτός από τα Microsoft Lumia 950 και 950 XL.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons