Χακάρισμα της υπηρεσίας πληρωμών CurrentC

by Nikos Kaimakamis • On 30-10-2014 • AT 4:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

currentc

H υπηρεσία πληρωμών CurrentC, η οποία θεωρείται ως ανταγωνίστρια του Apple Pay, δεν πρόλαβε ακόμα να κάνει το ντεμπούτο της και ήδη έχει γίνει στόχος των hackers. 

H κοινοπραξία MCX (Merchant Customer Exchange) η οποία αναπτύσσει την πλατφόρμα CurrentC, έστειλε ένα ενημερωτικό email στους χρήστες της πιλοτικής υπηρεσίας, αναφορικά με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών μία άγνωστη ομάδα από hackers μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά και εκείνων των χρηστών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υπηρεσία.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν διαρρεύσει τα αναλυτικά στοιχεία των λογαριασμών των χρηστών, όπως είναι για παράδειγμα οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Η MCX τόνιζε ότι το στοιχείο που εκλάπη από τους hackers ήταν τα emails των πρώτων δοκιμαστών της υπηρεσίας.

Τόσο το Apple Pay όσο και το Google Wallet είχαν στραφεί εναντίον του CurrentC το οποίο ήθελαν να πλήξουν προτού να γίνει ευρέως γνωστό. Μετά την εισβολή hackers, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει εύκολα και να λανσαριστεί κανονικά. Η κοινοπραξία της MCX αποτελείται από μεγάλα ονόματα όπως είναι το Walmart, το Best Buy, η Gap και άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons