2.5 δισεκατομμύρια δολάρια από την Apple με αγάπη στους developers

by Stefanos Kofopoulos • On 06-06-2011 • AT 10:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

2.5 δισεκατομμύρια δολάρια από την Apple με αγάπη στους developers

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Apple ανακοίνωνε ότι το App Store έχει προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κέρδος στους developers όλου του κόσμου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που άλλαξαν χέρια και έφτασαν στον κολλητό της διπλανής πόρτας που πούλησε τις εφαρμογές του μέσα από το App Store αλλά και των μεγάλων εταιρειών ήταν τόσο πολλά όσο καμία άλλη εταιρεία δεν έχει προσφέρει στην κοινότητα που την στηρίζει. Σήμερα όμως η Apple ανακοίνωσε κάτι πρωτόγνωρο, κάτι απίστευτο και μοναδικό.

Μόλις 11 μήνες μετά το πρώτο δισεκατομμύριο δολάρια, ο Steve Jobs και η παρέα του έχουν επιστρέψει στους developers 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σίγουρα οι εταιρείες που πουλάνε παιχνίδια έχουν αυξηθεί, όπως και οι τίτλοι των εφαρμογών στο App Store που φτάνουν τις 425.000 με 90.000 apps να αφορούν ειδικά το iPad, σε καμία περίπτωση όμως κανένα από τα δύο στοιχεία δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία της Apple.

Δεν πρόκειται για εκατομμύρια δολάρια, ούτε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αλλά 2.500.000.000 δολάρια αμοιβή για την δουλειά και τον κόπο των developers που ασχολούνται με το οικοσύστημα της Apple, συντηρούν την πλατφόρμα και επενδύουν σε αυτή. Το Google θα δυσκολευτεί πολύ να φτάσει αυτά τα νούμερα και να ικανοποιήσει ηθικά και οικονομικά τους developers του Android στον βαθμό που του ικανοποιεί η Apple και με την ταχύτητα που του ικανοποιεί η Apple. Επιπλεον 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια σε 11 μόλις μήνες είναι νούμερο που πολλές εταιρείες θα ήθελαν να προσφέρουν στο οικοσύστημα developers για να χαίρουν της αντίστοιχης σχέσης, εκτίμησης και ποιότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons