Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

by Stefanos Kofopoulos • On 30-01-2012 • AT 6:24 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

Πιστέψτε το ή όχι αλλά η αλήθεια είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα δείτε στο βίντεο. Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με μια πολύ δύσκολη συνέντευξη και συνεχίζει με ψέμα, πολύ ψέμα. Η συνέντευξη είναι δύσκολη και διαρκεί πολλές ώρες όπως έμαθα πρόσφατα από κάποιον που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο. Αυτό σημαίνει συνέντευξη με πολλά διαφορετικά άτομα που διαρκεί 8-9 ώρες και μεγάλη πίεση από το πρώτο κιόλας λεπτό. Αυτό είναι γεγονός.

Φαίνεται ότι γεγονός είναι επίσης η στρατηγική της Apple να ξεγελάει τους εργαζομένους της με σκοπό να διαπιστώσει αν μπορούν να τύχουν της εμπιστοσύνης της εταιρείας ή όχι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι νέο προσληφθέντες είναι πιθανό να δουλέψουν σε project χωρίς καμία αξία για την Apple, ψεύτικα προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα πέρα από την διαδικασία της δοκιμασίας.

Αν οι εργαζόμενοι αποδειχθούν έμπιστοι συνεχίζουν σε νέα projects αλλιώς χάνουν την θέση και ίσως και την ηρεμία τους. Είναι γνωστή και η φήμη ότι η Apple χωρίζει μηχανικούς σε ομάδες εργασία με το ίδιο αντικείμενο αλλά διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εντοπίσει τις διαρροές στον τύπο και να απομονώσει τα περιστατικά ταχύτερα και ευκολότερα.

Η μυστικοπάθεια του Steve Jobs ήταν γνωστή και κορυφώνονταν με την παρουσίαση κάθε νέου προϊόντος ακριβώς με τον τρόπο, τον χρόνο και στον τόπο που επέλεγε ο ίδιος. Η μυστικότητα ήταν μέρος της συνταγής για την επιτυχία της παρουσίασης Steve Jobs όπως και η φρενίτιδα του τύπου να ανακαλύψει τι πρόκειται να συμβεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γενικά οι εταιρείες της Silicon Valley είναι από πολύ έως πολύ “παράξενες” στο θέμα πρόσληψης στελεχών (και όχι άδικα βέβαια), τα οποία στελέχη όμως φροντίζουν να μην τους κοστίζουν και πολύ όπως επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και από τα μηνύματα μεταξύ Schmidt και Jobs που ήρθαν στ δημοσιότητα.

  • Τα έξοδα που έκανε η Apple για την συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν πάρα πολλά και δεν κατέληξε καν σε hire.

   • Αναφέρομαι στους μισθούς της πλειοψηφίας όσων προσλαμβάνονται τελικά, που έχουν οι εταιρείες όπως φαίνεται άτυπη συμφωνία να μην δελεάζει με υψηλότερους μισθούς η μία στελέχη της άλλης να αλλάξουν εταιρεία για μην ανεβαίνει και το κόστος ανά εργαζόμενο.

   • Δεν νομίζω ότι τηρείται αυτό, ειδικά όταν υπάρχουν hot startups και εταιρείες όπως το Facebook λίγο πριν το IPO που θα κάνει τα πάντα για να δείξει πόσο wow είναι, άρα θα πληρώσει όσο-όσο για να αποκτήσει μηχανικούς – ταλέντα.

 2. Το link βγήκε εκτός, καθόλου περίεργο σύμφωνα με αυτά που διάβασα.
  Please, όποιος έχει άλλο link, ας το γράψει για όλους εμάς που δεν προλάβαμε να το δούμε!

  • Κάποιος που ισχυρίστηκε ότι δούλευε στην Apple για 6 χρόνια είπε σε μια συνάντηση του LinkedIn ότι 1. μπορεί πλέον να καταλάβει γρήγορα ποιος κάνει fit για δουλειά στην Apple και ποιος όχι 2. κάποιος γνωστός του μάλλον δούλευε ή δουλεύει ακόμα σε ψεύτικα projects ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης και να προχωρήσει σε ένα πραγματικό project.

 3. Υπάρχει το Link στο LinkedIn? Αυτό που έχεις αναρτήσει είναι πλέον off…

  • Δεν υπήρχε στο LinkedIn αλλά κάποιος είχε ανεβάσει στο YouTube το βίντεο από το event. Το claim ήταν ότι και καλά το LinkedIn ζήτησε να κατέβει το βίντεο από το YouTube.

 4. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το θέμα που συζητάμε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons