Το WordPress.com έχει XML Sitemaps

by Stefanos Kofopoulos • On 17-06-2008 • AT 6:15 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

search engines

Όλα τα blogs που φιλοξενεί το WordPress.com απέκτησαν XML Sitemap. Αυτό πρακτιμά σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης που σέβονται τις προδιαγραφές του Sitemaps.org μπορούν να ξέρουν ποιες σελίδες θα σαρώσουν και να εμφανίζουν στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Τα bots του Google, του Yahoo, του MSN του Ask.com και άλλων θα γνωρίζουν πλέον με ακρίβεια που βρίσκεται το περιεχόμενο και αν είναι διαθέσιμο για indexing. Όλα αυτά θα συμβούν αυτόματα, οπότε και θα δείτε τουλάχιστον μικρή αύξηση στα στατιστικά του blog.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ProBlog, για όλα τα blogs που είναι στο wordpress.com με δικό τους ή μη domain. Για self hosted blogs υπάρχει εδώ και χρόνια το αντίστοιχο plugin

 2. KCorax, καλή προσπάθεια. Ναι, αυτό ακριβώς έγινε. Τα blogs που είναι hosted στο wordpress.com θα έχουν πλέον αυτόματα χωρίς να κάνω τίποτα οι bloggers, το δικό τους sitemap.

  Είναι διαφορετικό να βάζεις και να βγάζεις πράγματα σε 1 blog και 3.2 εκατομμύρια

 3. @Titanas, χαλαρά η προβολή μιας σελίδας προκαλεί περισσότερα queries. Αλλά και βαριά υπόθεση να ήταν ξέρεις κι εσύ ότι μπορεί να γίνει caching για 24ώρες χαλαρά.

 4. KCorax, sitemap caching εννοείς, δεν σε πιάνω.

  Ξαναλέω ότι 3.2 εκατομμύρια .xml αρχεία είναι τεράστιο πράγμα από όλες τις απόψεις.. CPU cycles για να φτιαχτεί μέχρι bandwidth για να σερβιριστεί

 5. Το caching τρέχει για οποιοδήποτε αρχείο. Επειδή δεν έχει κατάληξη php δε σημαίνει ότι δεν είναι γραμένο σε php άρα δε μπορεί να γίνει αντικείμενο φύλαξης.

  3.2 εκατομμύρια είναι πολλά. 1 αρχείο ανα χρήστη δεν είναι. Επιμένω: πόσα database queries χρειάζεται για την αρχική σελίδα ενός blog και πόσα για το sitemap ; Μια μέση σελίδα σίγουρα επιβαρύνει τη βάση περισσότερο. Στο κάτω κάτω διακινείται κείμενο όχι binary αρχεία.

 6. KCorax, μου αρέσει που συνεχίζεις να προσπαθείς και να μην καταλαβαίνεις παράλληλα. Δεν ξέρω τον αριθμό των queries αλλά είμαι σίγουρος ότι σε 3.2 εκατομμύρια blogs τα επιπλέο queries, CPU cycles, backup, storage, bandwidth και κάτι άλλο που ίσως να μου ξεφεύγει είναι δύσκολο να δουλέψουν μια χαρά χωρίς να χαλάσουν κάτι άλλο για 3.2 εκατομμύρια blogs.

  Αν ήταν κάτι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις φτιάξε ένα δίκτυο με 3.2 εκατομμύρια blogs ή κάτι ανάλογο με πελάτες που σε πληρώνουν και βάλε τα νέα features έτσι απλά και γρήγορα και δεν ξέρω και εγώ τι.

  το σχόλιο σου για κατάληξη php στα αρχεία ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω αλλά ίσως φταίει το γεγονός ότι είμαι κουρασμένος

 7. @titanas, φυσικά και καταλαβαίνω.

  Το WP.com έχει όπως βλέπω εδώ http://wordpress.com/stats/traffic/ κατά μέσο όρο 25 εκ pageviews. Συνεπώς το να δημιουργηθούν μια φορά την ημέρα 3.2 εκ σελίδες (που αμφιβάλω αν οι 3.2 εκ χρήστες ενημερώνουν ο καθένας το blog του κάθε μέρα) είναι φόρτος +τρίχες% .

  Άπαξ και δημιουργηθεί μια σελίδα (γιατί σελίδα είναι και το sitemap) δε χρειάζεται να τρώει άλλη cpu. Μπορεί να αποθηκεύεται και σα στατικό αρχείο ακόμη και στο S3 ακόμη. Είναι απλό file serving.

  Να πουν ότι δεν ήταν priority το καταλαβαίνω. Δεν είναι καν ιδιαίτερα σημαντικό σαν υπηρεσία. Αλλά ότι είναι δύσκολο.. δεν είναι.

  Και κάτι ακόμη: εάν είναι θέμα επεξεργαστικής ισχύος, γιατί δεν διατίθεται τότε στην standalone έκδοση και πρέπει να βάζει ο καθένας plugins τρίτων http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/ ;

Top

Show Buttons
Hide Buttons