Το update σε WordPress 2.3 δεν πήγε καλά

by Stefanos Kofopoulos • On 03-10-2007 • AT 12:45 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Newsroom

error pestaola

Δυστυχώς, η αναβάθμιση σε WordPress 2.3 δεν πήγε καλά για το pestaola.gr παρά τις δοκιμές που είχα κάνει πριν σε άλλο blog. Το πρόβλημα με το import των tags από Ultimate Tag Warrior σε WordPress 2.3 tags δεν πέτυχε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούσαν την δυνατότητα για αναζήτηση πληροφορίας μέσα στο pestaola.gr θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή μέχρι να βρω μια λύση. Σε δεύτερο επίπεδο η έλλειψη των tags θα κάνει κακό στο SEO και σίγουρα στα links μεταξύ posts μέσα στο ίδο το blog.

Όλα είναι θέμα MySQL, import 6.200 περίπου tags και τύχης που μάλλον δεν είχα. Υπομονή πριν φουντάρω…

Update: Τελικά κατάφερα να βρω το πρόβλημα αλλά όχι την λύση ακόμα. Το import πρόγραμμα για τα UTW tags σε WP 2.3 tags διαβάζει δεδομένα από 2 tables της βάσης του WordPress: wp_tags και wp_post2tags. Το πρώτο περιέχει τα tags του UTW και το δεύτερο τις σχέσεις των tags με τα posts.

Στην περίπτωση του pestaola.gr τα tags είναι περίπου 6.000 και τα relations περίπου 21.000 κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον importer. Στο test που έκανα μείωσα τα tags στα 1.000 και τα relations στις 13.000 και κατάφερα να ολοκληρώσω την διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απομένει να βρεθεί ένας τρόπος σταδιακής προσθήκης χωρίς να χαλάει το taxonomy του WordPress κάθε φορά που θα γίνεται το import.

Update2: Η λύση βρέθηκε και το import ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού πρώτα αλλάξα τις ρυθμίσεις σης PHP στο /etc/php.ini . Έδωσα max_execution_time = 3600 και memory_limit = 64M . Εννοείται restart τον Apache και ξανά import που αυτή την φορά ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από 550sec περίπου. Το ticket με όλο το ιστορικό υπάρει εδώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί δεν αφήνεις τα tags στο UTW να δουλεύουν; Και ΟΤΑΝ βρεις τη λύση, τότε τα κόβεις και επαναφέρεις τα tags του wordpress…

  2. @nasose: Γιατί δυστυχώς δεν παίζουν! Δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω τα tags του WP 2.3 αλλά δεν παίζει και το UTW

  3. Σε εμένα έπαιζε πάντως. Απλά το απενεργοποίησα γιατί δεν το χρειαζόμουν

  4. Μήπως να το γυρνούσες επιτέλους σε UTF-8; Ίσως να φταίει κάτι στο encoding.

  5. Ούτε εμένα πήγε καλά η αναβάθμιση…

  6. Ειτε δες τι ακριβως κανει ο importer και καντο με το χερι.Η δοκιμασε να “σπασεις” τον πινακα και να το κανεις κομματι κομματι καθε φορα (αν δεν κανει drop στην αρχη ισως δουλεψει).
    Καλο κουραγιο

  7. @tix: Ευτυχώς βρήκα την λύση..

  8. Nice hacking!

Top

Show Buttons
Hide Buttons