Με την δύναμη των Gmail labels

by Stefanos Kofopoulos • On 30-01-2008 • AT 7:44 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

gmail labels

Αν δεν χρησιμοποιείτε Gmail, καλά θα κάνετε να αποκτήσετε ένα λογαριασμό. Δυστυχώς δεν θα έχετε άπειρο χώρο όπως στο Yahoo! Mail, θα αποκτήσετε όμως την δύναμη των labels. Για τους ακουστικούς και οπτικούς τύπους υπάρχει το επίσημο Google demo, ενώ για τους υπόλοιπους βιαστικούς και πρακτικούς τύπους, μερικά παραδείγματα. Για την ιστορία, το Gmail θεωρεί όλες τους βασικούς φακέλους ως ξεχωριστά labels.

Θα δουλέψουμε τα labels μέσα από το πεδίο αναζήτησης του Gmail, εκεί που κανονικά θα ψάχνατε για κάποιο παλιό email ή όνομα. Το πρώτο παράδειγμα θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα αδιάβαστα email. Γράψτε λοιπόν: label:unread ή κάντε κλικ στο label:unread αν έχετε ήδη Gmail και είστε logged in.

Αν θέλετε να δείτε τα αδιάβαστα emails στο inbox σας, γράψτε: label:inbox label:unread ή κλικ στο label:inbox label:unread.

Για τα αδιάβαστα emails στο inbox που περιέχουν την λέξη sony, γράψτε: label:inbox label:unread sony ή κλικ στο label:inbox label:unread sony.

Μεγάλη ευκολία και λιγότερα κλικ προσφέρει η δυνατότητα συντομογραφιών. Αντί για label μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά το γράμμα l. Δηλαδή l:inbox l:unread sony ή ακόμα και in:trash για να δείτε το φάκελο trash του inbox.

Είναυ αυτονόητο ότι τα labels που έχετε δημιουργήσει κατά βούληση ακολουθούν τους ίδιους κανόνες. Για να δω όλα τα emails που έχω το custom label Nokia απλά γράφω l:nokia.

[inspired]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα ανακάλύψα οτι αν αλλάξεις την γλώσσα του gmail στα english (US), εμφανίζεται η νέα έκδοση του που διευκολύνει απίστευτα με χρωματα στα labels κλπ.

  2. Πάντα χρησιμοποιουμε τις αγγλικές εκδόσεις, για παρόμοιους λόγους…

Top

Show Buttons
Hide Buttons