Οι Δρόμοι του Κρασιού

by Stefanos Kofopoulos • On 20-12-2006 • AT 4:26 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

wine roads logo

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος αποτελούν ένα πρωτοπόρο για την Ελλάδα τουριστικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την κοινή προσπάθεια των μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, αποτελούν μία ακόμη μορφή εναλλακτικού τουρισμού.

Πρόκειται για “οινικό τουρισμό” που σίγουρα έχει ενδιαφέρον για γευσιγνώστες και όσουν αναζητούν απλά κάτι διαφορετικό.. οι δρόμοι του κρασιού κυρίες και κύριοι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφη η περιήγηση. Απλά να προσθέσω, ότι την τελευταία δεκαπενταετία το Ελληνικό κρασί έχει βελτιωθεί (οι 40+ θα θυμούνται ότι στα 80’s είχαμε μόνο ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ και ΝΑΟΥΣΣΑ). Για τον αμπελώνα της Μακεδονίας να πω για όσους δεν είναι από εκεί, η πιό ενδιαφέρουσα ποικιλία είναι το ξυνόμαυρο, με βασική υποποικ΄λία το Τσάπουρνο (βαθύ κόκκινο). Άκουσα ότι ο μαστερ οινολόγος του Μπουτάρη, ο Βογιατζής, καλλιεργεί μία υποποικιλία (αναφέρεται σαν το κρασί του Φίλιππου), τον “τσαπαρνίκο”, με πιό στεγνή γεύση. Ψάχνω να το βρώ στην Αθήνα αλλά είναι αδύνατο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

  2. Ψάχνεις κάποια συγκεκριμένη ετικέτα; Θα ανέβω Νάουσα οπότε ίσως μπορώ να σε βοηθήσω.

    Τελευταία μου αρέσει πολύ το Μαύρο Χρυσοχόου.

Top

Show Buttons
Hide Buttons