Windows 7 το 2010

by Stefanos Kofopoulos • On 25-06-2008 • AT 9:11 pm • 29 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

windows 7

Είναι επίσημο πλέον και έχει ενημερωθεί το σχετικό άρθρο στην Wikipedia για την έλευση των Windows 7 ή Windows Blackcomb ή Windows Vienna για όσους κρατάνε το σκορ στις αλλαγές των κωδικών ονομάτων του λειτουργικού. Κάπου εκεί στις αρχές του 2010 και ίσως τον Ιανουάριο, η Microsoft θα είναι έτοιμη να γεμίσει εκατομμύρια σκληρούς δίσκους με κώδικα που θα ενσωματώσει πλέον ό,τι δεν κατάφεραν να προσφέρουν τα Windows Vista, μαζί με βελτιώσεις στην απόδοση του λειτουργικού. Για να δούμε τι θα καταφέρουν στον επόμενο 1.5 χρόνο από τώρα.. ελπίζω όχι ένα ακόμα Summer of Worms.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

29 ΣΧΟΛΙΑ

 1. linuxοφορω κι αδιαφορω

  :p

 2. ProBlog, γιατί είναι για πέταμα; Τί θα ήθελες να κάνεις και δεν μπορείς να το κάνεις επειδή τρέχεις Vista?

 3. Για να δούμε αν θα πετύχουν αυτή τη φορά την προθεσμία.

  Πάντως μου φαίνεται λίγο νωρίς για να ανακοινώνουν πότε θα βγει η επόμενη έκδοση. Τα σχόλια που κυκλοφορούν κλείνουν προς την αρνητική πλευρά. Όταν τα ΧΡ δουλεύουν λίγο-πολύ καλά, και τα Windows 7 είναι 1,5 χρόνο μακριά, πόσες εταιρίες θα κάτσουν ασχοληθούν με τα Vista;

 4. Αντώνης, αν έχω καταλάβει σωστα θα είναι καλύτερα και πιο γρήγορα Vista ώστε να μείνουν οι επενδύσεις που έχουν γίνει και να μην χρειαστεί να αλλάξει τίποτα σε επίπεδο software.. backwards compatibility. Έτσι λένε βέβαια.

 5. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η κίνηση της MS μου φαίνεται σαν παραδοχή από μέρους τους ότι τα Vista δεν πέτυχαν και ότι με τα 7 θα διορθώσουν (; ) τα λάθη τους.

 6. μια χαρά είναι και τα vista απλά τα xp έχουν όλα όσα χρειάζεται κάποιος και δεν βρίσκουν λόγο οι users να αλλάξουν λειτουργικό.κάτι που δεν συνέβη με τα win98 που έβγαζαν μπλε οθόνες για πλάκα..

 7. ο Αντώνης έχει δίκαιο πιστεύω.Ποιός θα πάει τώρα να αγοράσει Vista αν και προχθές μόλις πέσαν πολύ οι τιμές?Ίσως από την τα Vista απλώς να τα βγάλανε για να καλύψουν το κενό διάστημα από τότε που κυκλοφόρησαν τα ΧΡ.Δεν είναι και λίγα τα laptops που πουλήθηκαν μέχρι σήμερα με ενσωματωμένα vista,αλλά ούτε και τα περιφερειακά με το γυαλιστερό αυτοκολλητάκι “Vista Ready” λες και είναι HD.

 8. Μας βγαζουν τη πιστη τα Vista τωρα θα εχουμε και τα 7;;;Οχι αλλο καρβουνο ρε παιδια!!!

 9. Αντώνης, το roadmap των Vista δεν πήγε καθόλου όπως το υπολόγιζαν και πολλά χαρακτηριστικά απλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε αυτή την έκδοση.

  Μπορείς να πεις ότι τα Windows 7 θα είναι καλύτερα Vista, αυτό όμως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα ενσωματωθεί το web κομμάτι της στρατηγικής της Microsoft και του Ray Ozzie στο λειτουργικό.

  Αυτή την στιγμή η Microsoft πρέπει να σκοτώσει τα 2 σημαντικά cash cows που έχει (Windows, Office) και να κάνει το βήμα στο web. Πρέπει όμως να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει με το λειτουργικό τουλάχιστον.

 10. Τιτάνα, πιστεύω πως το θέμα με το Web integration των Windows το έχουν κουράσει. Από την εποχή του Active Desktop των Windows 95 (!!) προσπαθούν να μας πείσουν ότι PC & WWW “ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μία” (ας είναι καλά το Google για τον τονισμό :-D ), με την ανάλογη θρησκευτική ευλάβεια.

  Φτάσαμε ένα χρόνο μετά τα Vista και ακόμα μας τσαμπουνάνε ότι The-Next-Big-Thing™ θα είναι το WWW integration (βλέπε Microsoft Live Mesh) κλπ.

  Ο Joel έχει ένα πολύ ωραίο άρθρο επί του θέματος: http://www.joelonsoftware.com/items/2008/05/01.html

 11. Το “blackcomb” το έχω ξανακούσει κάπου.. Έτσι θα λεγόντουσαν και τα 2008 server. Βαριούνται να βγάλουν codenames. :P

 12. Η ιστορία με τα ΣΒΗΣΤΑ (VISTA) μου θυμίζει πάρα πολύ την ιστορία με τα millennium. Όλος ο κόσμος μετά την απογοήτευση με τα millennium έπεσε με τα μούτρα στα 2000. Έτσι και τώρα όλοι οι απογοητευμένοι με τα VISTA θα πέσουν με τα μούτρα στα Windows 7. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

 13. freelancer, τι ακριβώς δεν είναι καλό / σωστό? Δεν αναφέρομαι στο hype που είχαν δημιουργήσει αλλά τελικά το προϊόν δεν είχε καν τις μισές καινοτομίες που είχαν υποσχεθεί. Αναφέρομαι στο τι δεν μπορείς να κάνεις με τα Vista που τα XP κάνουν τώρα.

  Αντώνης, μιλάμε για WebTops και όχι απλά Active Desktop ή κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά λέμε ότι δεν θα χρειάζεται να έχεις ένα τόσο πολύπολοκο λειτουργικό παρά ένα Thin Client. Τα πάντα θα βρίσκονται online (data + applications).

 14. Μα , δεν νομίζω να υπάρχει και κάτι που κάνουν καλύτερα από τα XP . Γιατι λοιπόν να περάσει κανείς στο σύστημά του;

 15. Για τα χρωματάκια και τα σχεδιάκια; Γιατί να σπαταλήσει κανείς επεξεργαστική ισχύ, μνήμη , χώρο στο δίσκο ;

 16. stavros, το γεγονός ότι μιλάμε για ένα λειτουργικό με 3 Service Packs και τεχνολογίες που δεν υπάρχουν σε αυτό είναι σημαντικό.

  Τα χρωματάκια και τα σχεδιάκια εκτός από ομορφιές βελτιώνουν και το UX. Δεν λέω όλα αλλά αυτός είναι ο σκόπός.

 17. Τα Vista έχουν προβλήματα με την Oracle (βασικό για εμένα), η προβληματική αντιμετώπιση των δικτυακών πόρων δεν λύθηκε με το network center που εισήγαγαν στα Vista. Για κάποιον απίστευτα ηλίθιο λόγο έχουν κρύψει και απενεργοποιήσει τον administrator (βέβαια όσοι ξέρουν τον ενεργοποιούν), το file sharing είναι για τα σκουπίδια από άποψη ευχρηστίας. Καμία του έκδοση από την βασική έως την ultimate δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός επαγγελματικού χώρου με χρήστες ανθρώπους που γνωρίζουν παραπάνω από τον μέσω χρήστη. Τι να τα κάνω φίλε μου τα multimedia, το όμορφο σχεδιασμένο περιβάλλον με τα διανυσματικά εικονίδια και τις άλλες χαριτομενιές όταν δεν γίνεται η δουλειά μου; Για να σε προλάβω, δεν ισχυρίζομαι ότι ξέρω τα πάντα για τα λειτουργικά, ξέρω όμως αρκετά ώστε να κρίνω αν κάτι μου κάνει στην δουλειά ή όχι.

 18. Freelancer, μαζί σου. Λες που έχεις πρόβλημα και γιατί μένεις στα XP. Αυτό το δέχομαι γιατί όπως έχω ξαναπεί το software είναι εργαλείο.

  Νόμιζα ότι τα προβλήματα με το network είχαν λυθεί μετά το SP1?

 19. Titana τα Vista τα έχω και στο σπίτι και δεν έχω προβλήματα πέρα από κάποιες ιδιοτροπίες που με παίδεψαν να τις συνηθίσω αλλά στο γραφείο όπως είπα δεν γίνεται η δουλειά μου. Περιμένω λοιπόν να βγουν τα Windows 7 γιατί κακά τα ψέματα, τα XP μπορεί να είναι πολύ καλά αλλά «γερνάνε» και μέχρι το 2010 θα είναι περίπου εννέα ετών λειτουργικό.

 20. Τιτάνα, είπες ότι “Τα πάντα θα βρίσκονται online (data + applications)”. Όπως μας τάζουν με το Live Mesh. Όπως μας έταξαν με το Live FolderShare. Και πριν από αυτό ήταν κάτι άλλο. Κάθε 3-4 χρόνια μας τάζουν ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν και αυτή τη φορά θα μεταφέρουν τα πάντα στο περίφημο Συννεφάκι τους και αυτή τη φορά όλα θα δουλεύουν μαγικά και ωραία, και αυτή τη φορά το μόνο που θα χρειαζόμαστε είναι ένα thin-client.

  Όπως μας έλεγαν πριν από 2-3 χρόνια με τα UMPC (Ultra Mobile PC), που πάτωσαν γιατί τα Windows XP δεν μπορούσαν να τρέξουν σε τόσο αδύναμα μηχανάκια. Τα θυμάται κανείς τα UMPC; Και τώρα θέλουν μας τάζουν ότι αυτή τη φορά όντως θα τα καταφέρουν γιατί;; Γιατί τα Windows 7 θα είναι πιο ελαφριά από τα Vista; Δεν βγάζει νόημα κατά την άποψη μου.

  Ο κώδικας των Windows κουβαλάει τόοοοοοσα μπαγκάζια μαζί του που το θεωρώ απίθανο να μπορέσουν να του κάνουν δίαιτα μέσα σε 2 χρόνια και ταυτόχρονα να κρατήσουν και την συμβατότητα προς τα πίσω.

 21. Αντώνης, το Live Mesh δεν είναι παρά ένα κομμάτι της στρατηγικής τους.

  Τα Windows 7 δεν θα είναι πιο ελαφριά γιατί το 2010 το hardware θα είναι γελοία γρήγορο και φθηνό για να κάνεις ό,τι θέλεις. Όχι πως σήμερα δεν είναι απλά δεν έχει φτάσει σε βαθμό γελοιότητας.

  Προφανώς και κάθε εταιρεία θα προσπαθήσει να σου πεί ότι ο κόσμος αλλάζει και αυτοί είναι οι Θεοί αλλά αυτό συμβαίνει παντού και πάντα. Για αυτό μιλάμε για εργαλεία, ανάγκες, κόστος κλπ.

 22. Τιτάνα, αφ’ ενός συμφωνώ μαζί σου ότι η κάθε εταιρία θέλει να σώσει τους πελάτες της :-) Αυτό πουλάει ο καθένας, την λύση στα προβλήματα του κοσμάκη (υπαρκτά και μη).

  Εκεί που φαίνεται να διαφωνώ μαζί σου είναι πως δεδομένου του ιστορικού της MS είμαι δύσπιστος απέναντι σε αυτά που λένε. Γιατί αισθάνομαι ότι τα έχω ξανακούσει, cloud computing, thin clients κλπ.

  Τέλος, το γεγονός ότι οι Η/Υ θα γίνουν πιο γρήγοροι δεν εγγυάται ότι τα προγράμματα θα τρέχουν γρηγορότερα. Αυτό δείχνει η περίπτωση των Vista δυστυχώς, μπορεί οι Η/Υ να είναι πολύ γρηγορότεροι εκείνων της εποχής των ΧΡ, και πάλι όμως ακούμε παράπονα ότι πάνε αργά σε σχετικά σύγχρονα μηχανήματα.

  Προσωπικά πιστεύω ότι τα Windows 7 θα είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία της MS να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει εντελώς την σημασία της και τις ικανότητές της. Εάν τα σκατώσει και με τα 7 δε νομίζω πλέον κανείς να κάτσει και να ακούσει πως τα Windows 8 θα είναι καλύτερα/γρηγορότερα/ασφαλέστερα.

  Όσο για το θέμα της στρατηγικής του Live Mesh, και το θέμα αυτό νομίζω ότι σηκώνει ξεχωριστό post από μόνο του, με τον Ballmer στο τιμόνι της MS δε μου φαίνεται να υπάρχει κάποια στρατηγική αξίας.

 23. το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω τα γελια με αυτους που οχι μονο αγορασαν τα windows vista, αλλα κυριως με αυτους που αγορασαν την deluxe edition περι 600ευρω με την υπογραφη του gates. hahahahahahaahha

 24. eleoc me ta vista eleoc me th microsoft paei auto eipame pame parakatw den exei allo microsoft telos
  http://badvista.fsf.org/

 25. Καινούριος υπολογιστής για να τρέχει το ίδιο καλά με Vista, όπως και με XP; Δηλαδή, για να κάνω την ίδια δουλειά, στον ίδιο χρόνο;

  Καλύτερα να πάω ένα ταξίδι.

  Καινούριος υπολογιστής για να τρέχω τα Windows 7 το ίδιο καλά με τα Vista;

  Ομοίως.

  Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

  Σύνολο: κάποια ταξίδια για εμένα, λιγότερα χρήματα σκορπισμένα χωρίς λόγο.

  Αν οι αλλαγές είναι σημαντικές και οι εφαρμογές το επιβάλλουν, ναι, θα αλλάξω (π.χ. από 98 σε XP).

  To ίδιο ισχύει για κάθε βιομηχανία. Άλλο να αλλάξεις από μη καταλυτικό σε καταλυτικό αυτοκίνητο και άλλο να αλλάξεις από αυτοκίνητο με στρογγυλά φανάρια σε αυτοκίνητο με τραπεζοειδή φανάρια, διαφορετική ταμπετσαρία και “νέο, μοντέρνο σχέδιο” – που θα απαιτεί περισσότερο καύσιμο και μεγαλύτερο κινητήρα.

 26. Πω πω, ρε παιδιά με τα windows…
  Τελείωσε αυτό το λειτουργικό και το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί, το GNU/Linux είναι το μέλλον καταλάβετε το…
  Δείτε τις νέες διανομές μου βγήκαν, opensuse, fedora, etc
  Καλύπτουν όλες τις ανάγκες (ok δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια ) σας και είναι εύκολες, ασφαλείς, χρηστικές και έχουν χιλιάδες εφαρμογές.
  Τι windows vista, windows 7 και αηδίες…
  Και το κράτος μας τα έσκασε και στην microsoft …

 27. Σχετικά με τα χρωματάκια και τα λοιπά που αναφέρθηκαν δεν θα πω επιχειρήματα, αλλά θα επικαλεστώ την επιστήμη του HCI, βλ. Human Computer Interaction.

  Αν κάποιος δεν έχει καταλάβει το υπόβαθρο των ειδικών πεδίων που ασχολούνται με το User Experience σίγουρα νομίζει ότι το interface είναι γελοία υπόθεση.

  Έχω βαρεθεί από τα φοιτητικά μου χρόνια να ακούω για τη διαμάχη linux-windows.

  Στο δικό μου ταπεινό μυαλό, τα πράγματα είναι απλά. Linux για server, Windows για workstation.

  Γιατί;

  Γιατί πολύ απλά στα Windows έχεις ένα all-around λειτουργικό, που δεν αποκλείεις δραστηριότητες. Τα κάνεις όλα και κυρίως τα κάνει όλα ακόμα και η γιαγιά μου, χωρίς να πρέπει να διαβάσει tutorial για να νιώσει power user και να κοκορευτεί στη γειτόνισσα.

  Ναι;

 28. το μελλον ειναι apple

 29. Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται και επειδή έχουμε μάθει να προκαταβάλουμε καταστάσεις,εδώ και μια εβδομάσα που δοκιμάζω την beta έκδοση των windows7,έχω μείνει άφωνος με το πόσο βελτιώθηκαν ειδικά όσον αφορά την ταχύτητα και το πόσο ελαφριά έγιναν που σας λέω πως θα ξεχάσετε τι θα πει vista και xp μόλις κυκλοφορήσουν!

Top

Show Buttons
Hide Buttons