Windows XP σε Windows 7 σημαίνει clean installation

by Stefanos Kofopoulos • On 29-01-2009 • AT 9:10 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

window xp migration to windows 7

Ξέρω οτι δεν είναι ευχάριστο να κάνεις εγκατάσταση νέου λειτουργικού αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι υπερ της λύσης, γιατί σύμφωνα με την Microsoft οι χρήστες Windows XP δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν πάνω από τα XP τα νέα Windows 7 αλλά θα πρέπει ή να αγοράσουν νέο PC που θα έχει Windows 7 ή να αγοράσουν Windows 7 με μειωμένη τιμή και να στήσουν το PC από την αρχή. Τα migrations tools και ό,τι άλλο προταθεί σίγουρα θα βοηθήσει τους απανταχού IT σε εταιρείες και μεγάλους οργανισμούς με εκατοντάδες ή χιλιάδες υπολογιστές αλλά για τους απλούς χρήστες η καλύτερη λύση είναι μια νέα εγκατάσταση.

Το εξαιρετικά θετικό της υπόθεσης είναι οι drivers από την Microsoft. Αν θέλετε να τρέξετε Windows 7 σε υπολογιστή που είχε εγκατεστημένα XP, είναι σίγουρο ότι οι drivers για κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, επεξεργαστή, σκληρό δίσκο κλπ θα είναι Microsoft certified. Πρακτικά αυτό σημαίνει λιγότερα κολλήματα, BSOD κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απο την beta που έχω δεί δεν έχω δεί πολύ υποστήριξη σε μερικά θέματα, πάντως. Καταρχάς την soundblaster live player 1024 ουτε με σφαίρες να έχει τον κρυστάλλινο ήχο που έχει στα XP. Την θεωρεί ήδη outdated και ο driver είναι legacy (όπως και μερικά νέα παιχνίδια στα xp – λέγε με mass effect). Επίσης το εργονομικό chicony (λόγω του ότι είμαι αριστερόχειρας και έχει αρκετά καλύτερο έλεγχο στα αριστερά του το πληκτρολόγιο με συντομεύσεις) δεν το αναγνωρίζει ούτε με σφαίρες. Φυσικά αυτά διορθώνονται με ενα απλό xp driver install (τα δέχεται για το πληκτρολόγιο, για την κάρτα ήχου όχι, και δεν αναγνωρίζει το midi / joystick controller – αχρείαστο αλλά ποτέ δεν ξέρεις μια διένεξη που μπορεί να σε στείλει).

  Βασικά ναί, είμαι υπέρ της όλης επανεγκατάστασης απο την αρχή για τα windows 7. Το πρώτο setup που είχα κάνει πάνω στα xp μου, αποδείχτηκε δράμα (τα xp που είχα ήταν σταθερά εδώ και 3 χρόνια χωρίς φορμάτ με πρόσφατο Update sp3). Χρησιμοποιώντας το gparted για νέο partition (20giga είναι αρκετά) τα windows 7 απο την αρχή (σαν OEM εγκατάσταση) πήγε καλύτερα.

  Ακόμα πάντως είμαι απογοητευμένος σε μερικά ουσιαστικά πράγματα. Όπως στο εταιρικό δίκτυο έχει συνέχεια “επιβεβαίωση κωδικού” σε κάθε folder του δικτύου, όπως οτι κολλάνε κάπου κάπου και για γερό κόλλημα (δηλαδή το γραφικό σύστημα συμπεριφέρεται σωστά, δεν κολλάει το ποντίκι, όμως κολλάει το close πλήκτρο και όλα τα background threads/μηνύματα μεταξύ προγραμμάτων) που θέλει μετά αναγκαστικά cold reboot.

  • Δεν θα περίμενα να παίζουν σωστά και γρήγρα πολλά πράγματα σε μια πρώτη beta λειτουργικού γεμάτη με debugging κώδικα. Αυτό με τους drivers έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί μπορεί να σημαίνει οτι θα δούμε νέα guide lines και quality control στους drivers, σημαντικές αλλαγές στο API ή απλά θέμα της συγκεκριμένης beta.

 2. Καλυτερα Clean Installation, θα μπει και με το καινουργιο file format WinFS (εαν τελευταια ωρα δεν το βγαλουν παλι)

 3. Αυτό το Powershell ακόμα δεν έχω καταλάβει τι κάνει… είδομεν…

  Για τους drivers θα προτιμούσα κάτι πιο “ανοιχτό”. For f**k’s sake κανονικά θα έπρεπε να είναι ανοιχτό το hardware προς τους developers (πέραν των official releases), για να μπορούν όλοι να κάνουν driver development. Το σύστημα με τα signed/unsigned πιστεύω οτι είναι καλό τελικά.

  Θα μπώ και αργότερα απο windows 7 για να δώ τι updates έχει αυτή την εβδομάδα. Δεν τα λειτούργησα γιατι έπεσε δουλειά.

  • Ρε συ, εδώ μεγάλες εταιρείες δεν γίνουν τον κώδικα σε BSD και Linux για την ανάπτυξη drivers γιατί φοβούνται.. τι να λέμε! Η εμπειρία μου με signed drivers είναι απίστευτα καλή ή αλλιώς σε 4 χρόνια μόνο 2 ή 3 BSOD με καθημερινή χρήση > 14 ωρών

 4. Εγώ να σου πώ την αμαρτία μου, έχω να δώ BSOD απο τότε που πείραζα το hardware (μεσω assembly babay) για μια εφαρμογή industrial περιεχομένου ή οταν μου είχαν χαλάσει οι μνήμες λόγω καύσης του UPS (ναι συμβαίνει και αυτό) απο υπερφόρτωση.

  Είπαμε έχω να κάνω 3+ χρόνια format στα XP.

  • Καλά τα 3+ χρόνια format σε XP δεν σημαίνει απώλεια της εμπειρίας BSOD. Με λίγη προσοχή στα προγράμματα κάνεις εγκατάσταση, drivers ελεγχμένους από Microsoft (δηλάδή 1-2 γενιές πίσω) τα XP είναι πολύ σταθερά. Τα Windows γενικά θα έλεγα, αν και δεν έχω Vista εμπειρία.

Top

Show Buttons
Hide Buttons