Το Windows Store ξεπέρασε τις 100.000 εφαρμογές

by dtonias • On 03-07-2013 • AT 2:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Windows Store

Τις 100.000 εφαρμογές ξεπέρασε το Windows Store των Windows 8, ένα σημαντικό milestone για το νέο λειτουργικό, τη Microsoft και τους developers.

Το Windows Store κατάφερε να ξεπεράσει τις 100.000 εφαρμογές, δωρεάν και επί πληρωμή, μέσω στους πρώτους 7 μήνες από την κυκλοφορία των Windows 8 τον περασμένο Οκτώβριο. Η ποσότητα δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία για το Windows Store αλλά και οποιοδήποτε άλλο app store, ωστόσο δείχνει ότι οι developers στηρίζουν και επενδύουν χρόνο για να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους στο οικοσύστημα των Windows 8.

Αντίστοιχα, το Windows Phone Store κατάφερε να φτάσει τις πρώτες 100.000 εφαρμογές σε 18 μήνες όσο χρόνο δηλαδή χρειάστηκε και το Google Play Store λίγα χρόνια πριν. Τον ίδιο αριθμό εφαρμογών έφτασε και η Apple με το App Store μέσα στους πρώτους 16 μήνες.

Οι κριτικές για το Windows Store και την ποιότητα των εφαρμογών δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές τους προηγούμενους μήνες από ορισμένους αναλυτές που υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που τα Windows RT tablets δεν έχουν μπει τόσο δυναμικά στην αγορά σε σύγκριση με τα Windows 8 tablets που έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν κάθε είδους εφαρμογή, στο metro ή το desktop περιβάλλον.

Η κατάσταση βελτιώνεται με τα Windows 8.1. Το Windows Store σχεδιάζεται από την αρχή και είναι πλέον πιο εύχρηστο για τους χρήστες αλλά το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότερες δημοφιλής εφαρμογές θα κάνουν την εμφάνιση τους πολύ σύντομα. Το Facebook και το Flipboard είναι μόνο η αρχή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons