Τα πρώτα Windows RT tablets έρχονται από Samsung, Dell, Lenovo και Asus

by dtonias • On 15-08-2012 • AT 4:42 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Τα πρώτα Windows RT tablets έρχονται από Samsung, Dell, Lenovo και Asus

Samsung, Dell, Lenovo και Asus, θα είναι οι κατασκευαστές που θα διαθέσουν στην αγορά τα πρώτα Windows RT tablets παράλληλα με την κυκλοφορία των Windows 8 και του Microsoft Surface στο τέλος του Οκτωβρίου. Η λίστα των κατασκευαστών θα μεγαλώσει με Toshiba, Vizio και Acer να μπαίνουν στο παιχνίδι με τις δικές τους προτάσεις, καθώς θα προχωράμε προς το τέλος του 2012. Η Microsoft συνεργάστηκε στενά με τους κατασκευαστές και δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των νέων Windows RT tablets.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ARM επεξεργαστών που θα διαθέτουν τα Windows RT tablets αυξάνοντας σημαντικά τη διάρκεια της μπαταρίας. Σύμφωνα με τη Microsoft, η μπαταρία των Windows RT tablets μπορεί να επιτύχει από 8 έως 13 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής HD βίντεο καθώς επίσης από 320 έως 409 ώρες στην κατάσταση Connected Standby ανάλογα με τη συσκευή. Το Connected Standby είναι ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows RT tablets που δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία και σε σύνδεση χωρίς όμως να καταναλώνει μπαταρία. Έτσι, το tablet με το πάτημα ενός κουμπιού θα εισέρχεται σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας σχεδόν ακαριαία και θα είναι πλήρως ενημερωμένο με πληροφορίες σχετικά με νέα email, ενημερώσεις από κοινωνικά δίκτυα, κλπ.

Το βάρος των Windows RT tablets θα κυμαίνεται από 520 έως 1200 γραμμάρια, το πάχος τους από 8,35 έως 15,6 χιλιοστά σε οθόνες μεταξύ 10,1” και 11,6”. Επιπλέον, ορισμένα από τα tablets θα διαθέτουν NFC τεχνολογία για εύκολο και γρήγορο διαμοιρασμό δεδομένων μεταξύ των υποστηριζόμενων συσκευών. Τέλος, η Microsoft αναφέρει ότι τα Windows RT δεν προορίζονται μόνο για tablets αλλά και για υπολογιστές που θα διαθέτουν πληκτρολόγιο και trackpad, είτε ενσωματωμένο είτε αποσπώμενο, υποστηρίζοντας πλήρως τα gestures των Windows 8.

Αναμφισβήτητα, το μεγάλο ερώτημα σχετικά με τις τιμές που θα κυμανθούν τα Windows RT tablets παραμένει αναπάντητο τόσο από τη Microsoft όσο και από τους κατασκευαστές. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι οι τιμές θα κινηθούν σε αυτές του iPad και των υπόλοιπων ARM tablets ανάλογα με την έκδοση της συσκευής, δηλαδή από 499 έως 829 δολάρια.

[ via ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ακουσατε την φημη οτι το surface με windows 8 RT θα κοστιζει 200 dollars ????
    http://www.wpcentral.com/microsofts-windows-rt-surface-tablet-launch-october-just-199

    • Ναι, αλλά δε παύει να είναι φήμη που ίσως είναι αρκετά καλή για να είναι αληθινή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons