Το Windows Phone Store ξεπέρασε τις 145.000 εφαρμογές

by dtonias • On 14-05-2013 • AT 2:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Windows Phone Store 145000 apps

Ακόμη ένα milestone για τη Microsoft και τα Windows Phone smartphones αφού τις προηγούμενες ημέρες το Windows Phone Store κατάφερε να ξεπεράσει τις 145.000 εφαρμογές και παιχνίδια.

Αν και ο αριθμός των εφαρμογών είναι αρκετά μικρότερος σε σχέση με το App Store της Apple και το Play Store της Google που ξεπερνούν τις 700.000 εφαρμογές η κάθε μία, τα νούμερα είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Ποιότητα και όχι ποσότητα είναι αυτό που μετρά περισσότερο για κάθε κατάστημα εφαρμογών ανεξαρτήτου πλατφόρμας.

Τα Windows Phone apps πληθαινουν αλλα ακομα λειπουν πολλα

Τους προηγούμενους μήνες η Microsoft κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες να προσελκύσει τους developers στο οικοσύστημα των Windows Phones, ιδιαίτερα μετά από την μεγάλη αλλαγή που ήρθε με τα Windows Phone 8 τον περασμένο Οκτώβριο.

Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης νέων εφαρμογών δεν έχει αυξηθεί ιδιαίτερα σε σχέση με το παρελθόν, η Microsoft κατάφερε να φέρει αρκετά μεγάλα ονόματα στο Windows Phone Store είτε βοηθώντας είτε αναπτύσσοντας από κοινού τις εφαρμογές και τα παιχνίδια.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το Facebook beta app για Windows Phone 8

Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν των Windows Phone 7 και 7.5, το Windows Phone Store είχε σημαντικές ελλείψεις στο θέμα των εφαρμογών που στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες μπορούσαν να θεωρηθούν ως δεδομένες. Η κατάσταση άλλαξε σημαντικά με τα Windows Phone 8 και πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των διασημότερων εφαρμογών είναι διαθέσιμες για τους κατόχους Windows Phones.

Μάλιστα, στην προσπάθεια να προσελκύσει κατόχους Android smartphones να γνωρίσουν τα Windows Phones, η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Switch to Windows Phone app στο Google Play Store. Η υλοποίηση ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη, ωστόσο δείχνει ότι η εταιρεία έχει ποντάρει πολλά και εμπιστεύεται την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει.

Μπορεί το Instagram, το Gmail και το Dropbox να λείπουν ακόμη από το σύνολο των 145.000 εφαρμογών του Windows Phone Store, ωστόσο η διαφορά σε σχέση με τα stores της Apple και Google ελαττώνεται συνεχώς.

[ via ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons