Τα Windows Phones Νο3 στα smartphones, Android και iPhone κυριαρχούν

by dtonias • On 17-05-2013 • AT 2:14 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τα Windows Phones στην τρίτη θέση των smartphones, Android και iOS κυριαρχούν

Τα Windows Phone καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στις πλατφόρμες των smartphones ξεπερνώντας για πρώτη φορά το μερίδιο αγοράς των Blackberry. Ο δρόμος είναι μακρύς καθώς Android και iOS κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά.

Το Blackberry χανει την 3η θεση στην παγκοσμια αγορα smartphones

Σύμφωνα με την αναφορά της IDC, η Microsoft με τα Windows Phones κατάφερε να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς των smartphones σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και πλέον καταλαμβάνει το 3,2 % των φορητών συσκευών παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2013. Τα BlackBerry κινητά με ποσοστό 2,9 % πέφτουν στην τέταρτη θέση από το 3,2 % που κατείχε το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα Windows Phones στην τρίτη θέση των smartphones, Android και iOS κυριαρχούν

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση στις δύο πρώτες θέσεις δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Android και iOS έχουν την απόλυτη κυριαρχία στον κόσμο των smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2013 καλύπτοντας συνολικά το 92,3 % της αγοράς.

Συγκεκριμένα, τα Android smartphones καταλαμβάνουν το 75 % της παγκόσμιας αγοράς για το Q1 με όλο και περισσότερα activations καθημερινά για την πλατφόρμα της Google. Το market share της Apple με το iOS καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,3 % που είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σύγκριση με τον τελευταίο τρίμηνο του 2012.

iPhone και Android κυριαρχουν με την Samsung στην κορυφη

Τα νέα είναι ευχάριστα για τη Microsoft και την προσπάθεια να μπει στον κόσμο των smartphones με τα Windows Phone 8, ωστόσο βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό του Android και του iOS. Όπως αναφέρει και ο αναλυτής της IDC στην αναφορά, η Nokia παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανοδική πορεία των Windows Phones αφού η σειρά Lumia κυριαρχεί στην πλατφόρμα της Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …android εχει το 100% ολων των κινεζοκινητων που κανουν 100-150 ευρω…λογικο το βλεπω να κυριαρχει …ΟΧΙ απο αξια αλλα απο μονοπωλια και μονο

Top

Show Buttons
Hide Buttons