Windows Phone 7 Keynote live blogging

by Stefanos Kofopoulos • On 11-10-2010 • AT 4:38 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Η Microsoft είναι έτοιμη να παρουσιάσει με τον πιο επίσημο τρόπο τα Windows Phone 7 σε κοινό χώρο μαζί με την AT&T.

Στην σκηνή ο Steve Ballmer μιλώντας γενικά για τους στόχους των Windows Phone 7 και πόσο διαφορετικά είναι από τον ανταγωνισμό. Τρομερή επιμονή για το πόσο προσωπικά μπορούν να γίνουν τα Windows Phone 7 για να ταιριάζουν στο γούστο του καθένα ανεξάρτητα από το hardware.

Τα Windows Phone 7 θα κυκλοφορήσον σε 9 συσκευές αρχικές από τις LG, HTC, Samsung και DELL.

Ο Ballmer επιμένει ότι τα Windows Phone 7 μαζί με τις διαφορετικές συσκευές από όλους του κατασκευαστές είναι μοναδικά για τον καθένα από τους χρήστες.

Εκτός από την AT&T στην Αμερική, η Microsoft έχει 60 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε 30 διαφορετικές χώρες.

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Στις 8 Νοεμβρίου 2010 η AT&T θα ρίξει στην Αμερική 3 μοντέλα από LG, HTC, Samsung.

LG Quantum με επεξεργαστή Snapdragon 1GHz, οθόνη 3.5″, QWERTY πληκτρολόγιο και 16GB on board μνήμης στα $199.99

HTC Surround με επεξεργαστή Snapdragon 1GHz, το μόνο κινητό με 2 Dolby Sourround ηχεία και multimedia δυνατότητες στα $199.99

Samsung Focus με Super AMOLED οθόνη στις 4″ και επεξεργαστή Snapdragon 1GHz στα $199.99

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Το demo επιμένει πολύ στις δυνατότητες παραμετροποίησης των Windows Phone 7 και την ευκολία που μπορεί το λειτουργικό να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθένα. Η ταχύτητα είναι επίσης πολύ σημαντική και όπως είπε ο Ballmer η Microsoft θέλει να χρησιμοποιούνται τα Windows Phone 7 με τον πιο γρήγορο τρόπο. Η κάμερα δουλεύει πολύ γρήγορα επίσης.

Το Office είναι μέρος του λειτουργικού ως εμπειρία ώστε να δουλεύει το ίδιο απροβλημάτιστα από κάθε οθόνη, desktop, laptop και φυσικά των κινητών Windows Phone 7.

Το πληκτρολόγιο των Windows Phone 7 είναι αρκετά έξυπνο και γρήγορο με αυτόματη διόρθωση αλλά και ένα εύκολο τρόπο για να γίνονται οι διορθώσεις γρήγορα με tap πάνω στην λάθος λέξη και επιλογή από μενού για την σωστή ορθογραφία.

Φυσικά το Outlook είναι εξίσου σημαντικό, όχι μόνο ως μέρος του Office αλλά ως ξεχωριστή εφαρμογή. Ξανά ο στόχος είναι να δουλεύει το email το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά όπως και στο desktop αλλά αυτή την φορά μέσα από τις οθόνες των κινητών με λίγη βοήθεια από το cloud. Συντομεύσεις όπως το “I’ll be late” κουμπί είναι μόλις ένα tap μακρυά. Φυσικά οι διευθύνσεις αναγνωρίζονται αυτόματα και το Bing Maps αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Η παρουσίαση είναι γεμάτη με μικρές λεπτομέρειες εδώ και εκεί που δείχνουν πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα και πόσο κοντά είναι όλα, μόλις ένα tap μακρυά.

Tell Me service για voice search με την βοήθεια του cloud φυσικά. Ζωντανό παράδειγμα στην σκηνή. Απέτυχε την πρώτη φορά (WiFi;) αλλά πέτυχε με την δεύτερη. Γρήγορη αναγνώριση.

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Windows Phone 7 hubs. Συνολικά υπάρχουν 6 με κάθε νέο Windows Phone 7 κινητό.

Πρώτο και σημαντικό το People hub. Τα social networks είναι πολύ σημαντικά για τα Windows Phone 7 και μέρος του λειτουργικού, τουλάχιστον στον τρόπο που οι πληροφορίες μαζεύονται στο κινητό (φωτογραφίες, avatar κλπ) αλλά και πόσο εύκολο είναι να στείλει κάποιος δεδομένα στο internet όπως στο Facebook.

Pictures hubs είναι το δεύτερο σημαντικό hub. Τα albums δεν περιορίζονται μόνο σε ότι υπάρχει στο κινητό ή έχει γίνει sync από το PC στο τηλέφωνο αλλά εμπλουτίζονται με φωτογραφίες από το Facebook και το Windows Live προφίλ.

Office hub για προφανείς λόγους και σύνδεση με το PC και ό,τι έγγραφα υπάρχουν εκεί.

Music and Videos hubs. Zune Pass για streaming μουσική οπουδήποτε. Δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό αλλά φωτογραφίες και βίντεο μέσω τρίτων εφαρμογών.

Η Microsoft έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε ακόμα και οι εφαρμογές τρίτων να λειτουργών με τον ίδιο τρόπο όπως και τα hubs. Demo με eBay, IMDb και U-verse στο δίκτυο της AT&T.

Games hub και φυσικά η πρόσβαση στο Xbox Live. Είναι σαν να έχουν βάλει ένα ολόκληρο κόσμο μέσα στα Windows Phone 7 για να ικανοποιήσουν όχι μόνο όσους έχουν Xbox αλλά και όσους αγοράσουν τα Windows Phone 7 για πρώτη φορά. Σημαντική είναι η επιμονή στα avatar και πως ο χρήστης της διπλανής πόρτας μπορεί να παραμετροποιήσει την εμφάνιση του avatar. Η Microsoft κάτι ετοιμάζει για αυτό και σίγουρα θα έχει σχέση με τύπου Second Life κόσμους.

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Windows Phone 7 Keynote live blogging

Software Updates για όλα τα κινητά με Windows Phone 7 ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Το 2011 τα Windows Phone 7 θα αποκτήσουν και copy&paste.

Yada yada από τους hardware partners για το πόσο καλή είναι η Microsoft και όλοι οι συνεργάτες της.

Αυτό ήταν. Τέλος με ευχαριστίες από τον Steve Ballmer για όσους παρακολούθησαν το event.

Update: Η Microsoft μόλις έστειλε το Ελληνικό δελτίο τύπου για όσους θέλουν να το διαβάσουν

Η Microsoft Corp., μαζί με τους συνεργάτες της, παρουσίασε σήμερα εννέα νέες συσκευές με Windows® Phone 7, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης εορταστικής περιόδου, σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ασία και Αυστραλία, από κορυφαίους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Με τη συνδρομή άνω των 60 παρόχων κινητής τηλεφωνίας, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναζητούν ένα τηλέφωνο διαφορετικό από τα άλλα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μία ποικιλία τηλεφώνων από κορυφαίους κατασκευαστές.

«Έχουμε μια υπέροχη σειρά συσκευών στο πρώτο αυτό “κύμα” διάθεσης Windows Phone 7», δήλωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft Corp. «Η Microsoft και οι συνεργάτες της προσφέρουν ένα διαφορετικού τύπου κινητό τηλέφωνο και μια νέα εμπειρία, όπου ο καθένας μπορεί να πραγματοποιεί τις καθημερινές του εργασίες ταχύτερα, επιτυγχάνοντας περισσότερα με λιγότερες κινήσεις και αποκτώντας την πληροφορία που χρειάζεται, με μια ματιά».

Διεθνές Portfolio

Η Microsoft και οι συνεργάτες της επικεντρώθηκαν στο να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό τύπο τηλεφώνου που θα προσφέρει νέες εμπειρίες, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα όσα ενδιαφέρουν το σημερινό χρήστη. Τα Windows Phone 7 θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως σε μία πλούσια ποικιλία κομψών συσκευών από κατασκευαστές, όπως η Dell, η HTC Corp., η LG και η Samsung.

Στην ελληνική αγορά οι Windows Phone 7 συσκευές θα διατεθούν κατά την εορταστική περίοδο του 2010, ενώ περισσότερες συσκευές θα κυκλοφορήσουν το 2011. Με τις υψηλές προδιαγραφές των συσκευών που θα υπάρχουν στην αγορά, οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες. Αναφορικά με τα νέα Windows Phone 7, η κ. Πάολα Χαϊδούλη, Brand Communication Manager της LG Electronics Hellas σχολίασε: «Το LG Optimus 7 με Windows Phone 7, αποτελεί καρπό της στενής συνεργασίας με τη Microsoft και αντιπροσωπεύει την κοινή προσπάθειά μας να εισάγουμε μια πιο δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία στα smartphones. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα που είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που υιοθετούν το πρωτοποριακό λειτουργικό, προκειμένου να παρέχουμε στους καταναλωτές ένα πραγματικά καινοτόμο κινητό τηλέφωνο».

Windows Phone 7, Όλα με μια ματιά

Τα Windows Phone 7 σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία καθιστά το τηλέφωνο πιο χρηστικό, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα τα πράγματα που ενδιαφέρουν το χρήστη, επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί τις εργασίες του ταχύτερα.

Τα Windows Phone 7 ανατρέπουν τα σημερινά δεδομένα των smartphones και επιτρέπουν στους ανθρώπους να βρίσκουν και να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα δεδομένα, πληροφορίες και υπηρεσίες από τον Παγκόσμιο Ιστό και τις εφαρμογές. Τα νέα κινητά διακρίνονται για το μοναδικό design και τις υπηρεσίες που ενσωματώνουν από το πλούσιο portfolio της Microsoft, όπως το Xbox LIVE, Microsoft Office Mobile, Zune, Windows Live, Bing και άλλα.

Για παράδειγμα, η ευέλικτη αρχική οθόνη με τα Live Tiles εξασφαλίζει μια προσωπική εμπειρία, προβάλλοντας στους χρήστες το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Τα Live Tiles ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα από τον Παγκόσμιο Ιστό, όπως ειδήσεις, επαγγελματικά ραντεβού ή το status των φίλων. Επιπλέον, νέα Live Tiles μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν βάσει οποιουδήποτε περιεχομένου θέλει ο χρήστης, όπως εφαρμογές, ιστοσελίδες και μουσική.

Δημιουργώντας νέες εμπειρίες

Η αναζήτηση γίνεται ακόμα ευκολότερη, καθώς έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό κουμπί που βοηθάει τους χρήστες να βρουν ό,τι χρειάζονται, είτε αυτή η πληροφορία βρίσκεται στις επαφές τους, είτε στο email, είτε στον Παγκόσμιο Ιστό. Από την αρχική οθόνη το κουμπί αναζήτησης αξιοποιεί το Bing για κινητά τηλέφωνα, παρέχοντας αποτελέσματα από τον Παγκόσμιο Ιστό, χάρτες και άλλα.

Παράλληλα, η λύση Windows Live βοηθά του χρήστες να διαχειρίζονται τις εικόνες τους, το Windows Live Calendar, το Office OneNote Mobile και άλλα. Ακόμα, η νέα δωρεάν υπηρεσία του Windows Live, Find My Phone, μπορεί εξ αποστάσεως να καλέσει, να κλειδώσει, να διαγράψει ή να εντοπίσει την τοποθεσία του τηλεφώνου στο χάρτη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. άρχισε;

  2. Μολις τελειωσε. Τα highlights

    copy & paste αρχες 2011,
    Dell Lightning,
    Ε.A. games

  3. Κρίμα πραγματικά για την Microsoft..ΤΡΟΜΕΡΟ λειτουργικό,αλλά δεν θα πετύχει με τίποτα ;(

  4. Steve Ballmer LOL

Top

Show Buttons
Hide Buttons